Dobricul este o aşezare rurală ce aparţine de oraşul Tg. Lăpuş, aşa că aici găseşti mulţi gospodari şi fermieri care se ocupă de zootehnie. În această perioadă, au loc fătări la ovine şi caprine, care în total numără vreo 2.000 de capete.
Gheorghe Filip creşte peste 200 de oi, pînă luni avea şi 100 de miei proaspăt fătaţi. Augustin Perhaiţa deţine o gospodărie înstărită. Gusti ne spune: „În turmă, afară şi-n saivan, avem 440 de oi şi capre. Unele au fătat, avem 210 miei şi 8 iezi, în total vom ajunge la peste 300 de noi produşi. Întreţinem 40 ha de pajişti, din care 25 ha păşuni şi 15 ha fîneţe. Fînul este în excedent, vom trece cu bine iarna. Cred că am consumat 40 t de fîn şi 4 t de porumb boabe. Turma cuprinde şi 13 berbeci şi 9 cîini”. Lîngă saivanul oilor, se află un grajd cu 20 de vaci, toate gestante, care după fătare vor da 25 de litri de lapte pe zi. Vacile sînt ale Sandei Anuţa Buda, sora lui Augustin Perhaiţa. Predă laptele crud la fabrica de brînză din Copalnic Mănăştur. Ne-am dus apoi la familia Ioan Iuga, care se ocupă de 200 de oi şi capre, toate gestante, din care au fătat cam 150. Mai sînt şi alţi gospodari buni în sat: Teodor Iuga de pe Poiană (450 de oi, din care au fătat cam 50) – el are 50 t de fîn balotat.