Băimărenii se vor bucura de o nouă oază de linişte şi divertisment. În cel mult doi ani de zile, locuitorii municipiului se vor putea bucura de o investiţie de amploare, o zonă de agrement care va fi realizată pe amplasamentul vechiului ştrand din oraş. Este un angajament al primarului Cătălin Cherecheş.
Demersurile pentru demararea acestei investiţii au fost iniţiate de municipalitate în urmă cu câteva luni, iar marţi, 10 octombrie, s-a făcut recepţia studiului de fezabilitate.
Calendarul acţiunilor în cazul acestui proiect este unul destul de alert. Astfel, până la 31 decembrie 2017 se va finaliza proiectul tehnic pentru zona de piscine şi jocuri acvatice pentru copii, respectiv zona de agrement în aer liber.
“Am finalizat primul pas în realizarea proiectului noului Ştrand, a Zonei de SPA şi Agrement Acvatic din zona Centrului Vechi, a Parcului Regina Maria şi Câmpul Tineretului, pe care le aşteptăm de zeci de ani în Baia Mare. CS Minaur, club al Autorităţii Locale a Municipiului Baia Mare, a recepţionat şi preluat Studiul de Fezabilitate pentru această investiţie care îmi doresc să fie foarte rapid realizată şi dăruită băimărenilor”, a declarat Cătălin Cherecheş.
Amenajarea unui ştrand modern pentru băimăreni este un deziderat mai vechi al băimărenilor şi al primarului, dar până acum nu a fost posibilă realizarea lui. Acest centru SPA este o locaţie cu destinaţie specifică având dotări, echipamente, produse şi servicii cu efecte curative, profilactice, de recuperare şi de creştere a stării de bine fizice şi mentale. Baza SPA se va desfăşura atât la parter cât şi la etaj şi va avea, printre altele, bazin de agrement pentru adulţi cu adâncime variabilă de la 30 cm la 1,35 m, în care se pot desfăşura activităţi de aqua gym, chiar şi de aqua cycling. Bazin de înot pentru adulţi cu adâncime variabilă de la 1,35 m până la 1,80 m şi jacuzzi la intrare. Bazin pentru copii cu adâncimea de la 0,40 m până la 0,60 m. SPA-ul va mai cuprinde, ca şi noutate, două cabine duşuri emoţionale, hammam, duş Vichy, saună finlandeză, biosaună, infrasaună. Bazin apă rece, cascadă de gheaţă, bar pentru băuturi răcoritoare, punct de prim ajutor, cabină acupunctură, cabine de masaj profesional-terapeutic, anticelulitic cu beţe de bambus, masaj suedez, masaj shiatsu, saline cu ionizator/vaporizator.
„Ambiţia mea, şi a colegilor mei de la CS Minaur, este ca această componentă a proiectului să fie funcţională în anul 2018. Zona acoperită cuprinzând SPA, piscine, parcare, zone de tratament şi divertisment să fie realizate, ca proiect tehnic, în martie 2018, iar lucrarea fiind mult mai amplă, să îşi aibă finalitatea în anul 2019”, a mai adăugat Cherecheş.
Tot în cadrul noului Centru SPA şi Tratament, băimărenii vor beneficia de o bază de sport şi relaxare care va avea în componenţă: trei săli pentru spinning, yoga, aerobic şi fitness.
Baza de tratament a centrului va oferi două subzone, tratamente umede (băi galvanice, duş subacval şi afuziuni alternative) şi tratamente uscate (tratamente electrostimulare corporală, împachetări la tunel, ultrasunete corporale, mezoterapia virtuală la nivel corporal, procedura de cavitaţie, liposucţie virtuală, radiofrecvenţa tripolară).
„Mi-aş fi dorit ca băimărenii să nu fi aşteptat 25 de ani degeaba. Este un proiect dorit şi meritat de întreaga comunitate şi este un angajament pe care mi-l asum” a spus primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş.