La Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Tg. Lăpuş, directorul prof. Mihai Burzo ne spune: „Încă în perioada de vacanţă a elevilor, am întreprins o serie de lucrări. Cei 12 muncitori ai liceului, au executat reparaţii interioare, igienizări şi zugrăveli în toate sălile de clasă. Au schimbat pardoselile acolo unde a fost nevoie. Au efectuat lucrări la sala de sport, au montat un covor PVC omnisport, au efectuat reparaţii la vestiarele pentru fete şi băieţi. A fost schimbată întreaga tîmplărie de la sala de sport. Au fost montate sisteme de supraveghere şi de protecţie în toate laboratoarele liceului, a fost reparat acoperişul de la intrarea elevilor în liceu, a fost revizuită reţeaua de iluminat din curte, s-au realizat reparaţii la grupurile sanitare.”
La Liceul Teoretic „Petru Rareş”, directoarea prof. Mariana Pop ne-a explicat: „Lucrările de pregătire pentru noul an şcolar 2017-2018 s-au finalizat în urmă cu mai bine de o săptămînă. Au fost igienizate spaţiile şcolare, săli de clasă şi laboratoare, s-au executat zugrăveli, vopsiri. Mobilierul şcolar a fost lăcuit, s-au efectuat reparaţii la mobilier şi catedre, s-au înlocuit unele gleturi, au fost reparate grupurile sanitare, s-au înlocuit cîteva ferestre. Reparaţii s-au executat şi la console şi feronerie”.
Campusul şcolar de la „Petru Rareş” este unic în judeţul nostru, fiind construit la standarde europene. Aici funcţionează o cantină cu 60 de locuri şi un internat cu 100 de locuri.
La Şcoala Gimnazială din comuna Coroieni, directoarea prof. Liana Lazăr ne declară: “Pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare, au fost igienizate toate şcolile, s-au efectuat zugrăveli interioare şi exterioare, iar curtea din spate a fost betonată. Avem asigurat lemnul de foc pentru încălzire. La Biblioteca şcolii, a fost procurat mobilier. Apoi, dintr-o localitate din Anglia, prin mijlocirea directorului Nik Radu de la şcoala de acolo, am obţinut pentru Şcoala cu clasele I-IV din Ponorîta o tablă interactivă Whiteboard SMART şi un ecran tactil ce funcţionează ca parte a unui sistem ce include un calculator şi un proiector. Tabla permite efectuarea oricăror acţiuni de pe computer, prin simpla atingere a marcherului intuitiv pe suprafaţa ecranului tactil: deschide şi închide aplicaţii, previzualizează fişierele, permite crearea noilor documente sau editarea celor existente. Începînd cu acest an şcolar 2017-2018, clasele a V-a dispun, în loc de programă şcolară, de un”Ghid Compendiu”.
La Centrul şcolar pentru educaţie inclusivă din Tg. Lăpuş, directorul Sorin Vatavului şi Ioan Man, administrator, ne-au informat că s-au realizat igienizări în toată şcoala şi la o sală de recreere a elevilor şi reparaţii capitale la săli. A fost amenajată o sală de acces în incinta şcolii. Au fost dotate sălile de clasă cu televizoare Smart şi au amenajat un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi.
Aşadar, realizări şi semne bune peste tot în noul an şcolar.