Sfaturi de altoire a pomilor

0
1593

Ioan Indrei din comuna Coroieni (o renumită zonă pomicolă), se pricepe la altoirea pomilor fructiferi: “În primul rînd, pentru o altoire reuşită, este mare nevoie de mlădiţe tăiate în perioada 15 februarie – 1 martie, izolate foarte bine la capete şi păstrate la-ntuneric şi la rece, în pivniţe. Izolarea se face cu folie de polietilenă. Altoirea sub coajă se face cînd a pornit vegetaţia, pentru că trebuie să se desprindă coaja de lemn. Mlădiţele se introduc între lemn şi coajă. Se ia epiderma, să nu se taie vasele comunicante. Se face amestecul: 400 g de sacîz, 200 g de ceară, 200 g seu de oaie şi 90 ml de alcool de 98 de grade. Se fierb împreună sacîzul, ceara şi seul şi apoi se adaugă spirtul. Acest amestec ajunge pentru 500 de pomi fructiferi. Locul este acoperit cu acest amestec şi izolat cu bandă flexibilă, care se strînge în jurul pomului. Pînă sîmbătă, 18 aprilie 2017, am altoit peste 300 de pomi”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.