5 baze sportive au fost preluate în patrimoniul Municipiului Baia Mare

0
715

Ministerul Tineretului le-a lăsat 25 de ani în paragină

Vestea obţinerii cinematografului Minerul în patrimoniul municipiului Baia Mare nu a fost singura veste bună pentru comunitatea băimăreană la finalul săptămânii trecute. Cinci dintre bazele sportive din Baia Mare au fost predate în patrimoniul local cu ajutorul unei Hotărâri de Guvern semnate de vicepremierul Gabriel Oprea în perioada cât a ocupat funcţia de premier interimar.
Cele cinci baze sportive sunt ştrandul municipal, căminul şi sala de gimnastică, Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi terenul de atletism. Protocolul de preluare a celor cinci obiective a fost semnat vineri de primarul Cătălin Cherecheş şi de Corneliu Săvoiu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, care a administrat până acum aceste baze care au fost în patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului. Din păcate, în ultimii 25 de ani, nu au fost efectuate lucrări ample de reabilitare, până şi întreţinerea bazelor a lăsat de dorit, de la Bucureşti nefiind primite fonduri pentru efectuarea de lucrări.
Demersurile pentru preluarea tuturor bazelor sportive, unele aflate în paragină, au fost făcute încă de acum patru ani, după alegerea lui Cătălin Cherecheş în funcţia de primar. Însă procesul obţinerii unei părţi dintre aceste baze a fost unul greu. Cele cinci baze vor fi supuse în viitor unor ample lucrări de reabilitare şi modernizare.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „De aproape patru ani ne chinuim să preluăm bazele sportive şi facem aceste demersuri în interesul cetăţenilor municipiului Baia Mare, în sprijinul celor care trebuiau să administreze şi să consolideze, să le menţină funcţionale. Ştrandul municipal nu mai funcţionează din 2010 şi până atunci situaţia de aici era defectuoasă şi total neigienică. Ştim foarte bine şi cum arată terenul de atletism şi celelalte baze sportive. Am prezentat în ultimii patru ani şi ce dorinţe de dezvoltare şi consolidare a bazelor sportive avem. Bineînţeles, dorinţa noastră primordială ar fi fost să investească în ele Ministerul Tineretului şi Sportului, iar noi, băimărenii, să le putem utiliza. Din păcate, Guvernul României, respectiv cei care au administrat, nu au oferi fondurile necesare şi atunci este datoria noastră să intervenim”.

Bazele care au intrat în patrimoniul oraşului vor fi reabilitate şi modernizate

În zona ştrandului municipal, închis de peste cinci ani, administraţia locală îşi propune amenajarea unei ample zone de agrement şi sport. Vechiul ştrand va deveni atracţia băimărenilor, dar şi a turiştilor, urmând să aibă bazine moderne, saune, băi de aburi şi alte atracţii pentru toate vârstele. În zona bulevardului Unirii, planul administraţiei locale este să amenajeze o bază sportivă integrată. „Vom veni în foarte scurt timp cu studiul de fezabilitate, cu proiectul tehnic şi cu licitaţia, astfel încât poate chiar din această toamnă să putem începe lucrările pentru viitorul ştrand. Nu pot să vă spun decât că aici, băimărenii îşi vor putea redescoperi ştrandul şi vor avea parte de activităţi de agrement, aşa cum merită. Va fi un spaţiu de agrement amplu, care va cuprinde şi vechea sală de gimnastică, vechiul teren de handbal descoperit, terenul de fotbal doi de antrenament, inclusiv va avea în componenţă stadionul municipal, care va fi şi el inclus în proiectul de reabilitare”, a mai spus Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.