Maramureşul, exemplu de bune practici în problema refugiaţilor

0
39

La Consiliul Județean Maramureș s-au făcut paşi importanţi în cadrul proiectului SIRM – ”Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților”.

Această întâlnire a arătat că este esențial să se colaboreze pentru a se crea o comunitate în care fiecare om, indiferent de unde vine, să găsească sprijin, înțelegere și un loc pe care să-l numească „acasă”.
Agenda întâlnirii, organizată în această săptămână la Consiliul Judeţean Maramureş, a cuprins trecerea în revistă a evoluțiilor recente înregistrate în implementarea proiectului, dar și sinteza exemplelor de bună practică expuse de partenerii de proiect în cadrul întâlnirii transnaționale care a avut loc în Maramureș în septembrie 2024.
Reprezentanții Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați în România și-au manifestat deschiderea de a oferi sprijin echipei de implementare prin furnizarea de date statistice cu privire la demersurile antreprenoriale inițiate de cetățenii ucraineni la nivelul județului.
Proiectul de „Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților”, în valoare de 1.620.928 euro, este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Rzeszow din subordinea Voievodatul Podkarpackie (înfrățit cu județul Maramureș), lider de proiect, alături de parteneri reprezentați de regiuni și instituții din România (Maramureș), Irlanda, Țările de Jos, Letonia, Slovacia, Italia, Croația și Polonia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.