Două substații noi de ambulanță în Maramureș

0
771

În Maramureș urmează să fie deschise două noi substații de ambulanță, la Copalnic Mănăștur și Leordina. Acestea vor deveni funcționale după ce va fi stabilit personalul care urmează să activeze aici. Demersurile de ocupare a posturilor respective se află în desfășurare, explică conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Maramureș.
”Mai deschidem două substații, suntem la faza de autorizare a celor două substații de la Copalnic Mă­năș­tur și Leordina. Ele vor fi deschise după ce se vor finaliza concursurile pe care le avem în derulare la nivelul instituției. Este vorba de concursuri pentru asistenți medicali și șoferi de autosanitară 1. Colegii din cadrul instituției au avut prioritate, care doresc, să se transfere pe posturile de la substația de ambulanță Copalnic și Leordina. Automat s-au eliberat alte posturi și atunci am scos posturi unde a fost nevoie. Sunt 14 posturi de asistenți medicali, la nivelul instituției și 10 de șoferi autosanitară 1. Concursul de asistenți medicali se desfășoară cu proba scrisă în data de 16 ianuarie, s-au terminat înscrierile și s-au depus 65 de dosare, toate au fost admise. La concursul de șoferi încă se mai fac înscrieri, concursul urmând să se desfășoare luna aceasta și-n februarie. Există interes și mă bucur că sunt oameni care-și doresc să lucreze în acest serviciu, pentru că nu este deloc ușor”, a declarat Mădălina Cîmpean, managerul SAJ Maramureș.
Legat de ordonanța ”trenuleț”, conducerea instituției așteaptă clarificări la plata orelor suplimentare. Din experiența anului trecut, anumite articole nu se aplicau serviciilor de ambulanță, tocmai pentru a asigura buna desfășurare a activității pe acest segment vital pentru comunitate.

Mădălina Cîmpean, managerul SAJ Maramureș

”Această ordonanță a blocat scoaterea la concurs a posturilor. Dar cele care se aflau în derulare în momentul în care s-a publicat ordonanța în monitorul oficial, urmează să se finalizeze și doar posturile unice mai pot fi scoase la concurs. Deo­camdată, noi ne-am organizat suficient de bine, am reușit să scoatem la concurs tot ceea ce era disponibil la nivelul instituției. Însă acum suntem în discuții, pentru că și anul trecut, când a apărut această ordonanță, sistemul sanitar a primit clarificări. Pe noi nu ne-a blocat la concursuri și anumite articole din lege nu se aplicau serviciilor de ambulanță. Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu plata orelor suplimentare. Practic, la ambulanță sunt ore asimilate gărzii, aici legea poate fi sau nu interpretată. Așteptăm clarificări să vedem cum ne putem desfășura activitatea, deoarece la serviciul de ambulanță nu putem doar să ne limităm la echipele care se află la muncă zi de zi. Noi mai avem evenimente, unde sunt solicitate ambulanțele, iar colegii nu vor mai dori să vină de acasă la suplimentare, dacă nu vor fi plătite. Abia reușim să dăm liberele și concediul de odihnă”, a mai precizat Mădălina Cîmpean, pentru Graiul Maramureșului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.