Protecția consumatorilor a analizat una dintre mâncărurile preferate ale tinerilor și adolescenților: burgerii.
Pentru a vedea exact ce ingrediente se folosesc și câte E-uri conține, a fost ales burgerul de pui, iar studiul s-a bazat pe informațiile care se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse, respectiv: Mc Donalds, Burger King, Friday, Hesburger, Spartan, Uncle John și KFC.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor tip burger de pui, declarații existente pe platformele online, au rezultat următoarele: din punctul de vedere al aditivilor alimentari, regăsiți toate produsele au în compoziție cel puțin 9 E-uri. Numericul de aditivi alimentari variază între 9 și 26. 14% din produse în compoziție 26 E-uri. Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 2g și 7,19g – precizează reprezentanții InfoCons.
Burgerul cu cele mai multe E-uri, respectiv 26, este cel de la Friday. La polul opus se află cel de la Burger King, cu doar 9 E-uri. Cel de la KFC are 21 E-uri, în timp ce burgerul de la Mc Donalds are 11 de aditivi alimentari.
Studiul a fost realizat în urma informațiilor regăsite în perioada octombrie – decembrie 2024.