La Muzeul Maramureșan, încă două proiecte finanțate prin Timbrul Monumentelor Istorice

0
35

Muzeul Maramureșan, cu sprijinul Primăriei Sighetu Marmației și a Consiliului Local Sighetu Marmației, a mai semnat două contracte de finanțare prin Timbrul Monumentelor Istorice pentru Acțiunea tematică „Case memoriale”, subprogramele „Elaborarea documentațiilor tehnice pentru intervenții asupra monumentelor istorice” și „Restaurare”.
Primul contract de finanțare în valoare de 250.000 lei este pentru elaborarea documentației tehnice pentru Casa Kazar din Vadu Izei – „Proiectare pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea consolidării, restaurării și punerii în valoare a Casei Kazar din Vadu Izei, jud. Maramureș”, iar cel de-al doilea contract de finanțare în valoare de 1.421.558 lei este pentru proiectul „Conservare-restaurare, valorificare și strămutare a Muzeului Școlar din Bârsana în cadrul Muzeului Satului Maramureșan din Sighetu Marmației”, ambele proiecte cu asigurarea cofinanțării de 10%.
„Acest amplu proiect de finanțare pentru muzeele în aer liber, case memoriale, edificii de cult, restaurare, cel mai amplu din ultimii 80 de ani, în valoare totală de 446 milioane de lei, este o premieră în domeniul protejării patrimoniului construit. El demonstrează că înțelegerea importanței conservării patrimoniului, susținerea și implicarea în aceste proiecte a factorilor cheie: ministere, actori politici, organizații culturale și oamenii din cadrul acestora, duce la un model de bune practici și ne face încrezători. Alături de celelalte proiecte ale muzeului, aceste proiecte vor contribui la stabilizarea și perpetuarea coordonatelor identitare ale regiunii noastre, asigurând că următoarele generații vor avea acces la un patrimoniu viu și relevant”, au declarat reprezentanții Muzeului Maramureșan.
Prin această inițiativă, Muzeul Maramureșan „își reafirmă angajamentul de a păstra și valorifica moștenirea culturală a Maramureșului, oferind vizitatorilor săi o experiență autentică și educativă despre tradițiile și istoria acestei zone unice”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.