Studenții băimăreni cer „spații verzi, nu promisiuni gri”

0
50

Liga Studenților „Pintea Viteazul” din Baia Mare propune un proiect ambițios, „în contextul modernizării orașului și al mobili­tă­ții urbane”. În acest sens, studenții băimăreni au lansat un manifest prin care doresc să încurajeze autorită­țile și comunitatea să adopte soluții verzi și să sprijine mobilitatea modernă.
„Orașe din România precum București, Cluj, Timișoara și Constanța au implementat deja trotinete electrice pentru a facilita transportul pe distanțe scurte. Aceste inițiative au demonstrat că trotinetele și bicicletele electrice nu sunt doar soluții eficiente, ci și populare, atrăgând utilizatori care doresc să evite aglomerația și să contribuie la un mediu mai curat. Astfel de proiecte pot fi inspirație și pentru alte orașe, inclusiv Baia Mare, pentru a contribui la un sistem de transport mai accesibil și mai sustenabil”, au punctat studenții băimăreni.
Pe de altă parte, Liga Studenților „Pintea Viteazul” a adăugat că „reabilitarea parcurilor din Baia Mare ar contribui semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și la crearea unor spații de relaxare mai atractive și funcționale. Este important ca autoritățile publice locale să aloce resurse pentru întreținerea și modernizarea acestor parcuri, astfel încât cetă­țenii să se bucure de un mediu urban mai plăcut și mai sănătos”.
Studenții băimăreni au dat ca exemplu reabilitarea Parcului Dacia care „ar îmbunătăți semnificativ calitatea vieții în această zonă”, la fel cum autoritățile băimărene sunt sfătuite să pună în valoare zona RFN din Baia Mare, dar și platoul București, „odinioară unul dintre cele mai vibrante și atractive locuri din oraș, se află astăzi într-o stare de degradare care provoacă nemulțumire în rândul locuitorilor, în special al tinerilor care doresc un spațiu modern și prietenos pentru socializare”. De asemenea, reprezentanții Ligii Studenților „Pintea Viteazul” au mai arătat că ar trebui pus în valoare și cinematograful Dacia, „un loc cu o mare valoare istorică și culturală”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.