Poveste impresionantă la Casa “Pinochio” din Cărbunari

0
8

Și-a revăzut fratele după ani de zile în care n-a mai știut nimic de el

Unul din locatarii Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Cărbunari a avut parte de o experiență plină de emoție, desprinsă parcă din filme. După ani de zile în care nu a mai știut nimic de fratele său mai mare, plecat peste hotare, a primit vizita sa, când se aștepta mai puțin.
”De 10 ani se află Gheorghiță la Cărbunari. Până atunci a trecut prin mai multe centre de plasament, alături de Florin, unul din cei doi frați ai săi. Celălalt frate, după moartea ma­mei lor, a rămas în grija bunicii materne. Viața nu le-a fost ușoară băieților. Gheorghiță și Florin, cât au fost instituționalizați, s-au bucurat de prezența unui altuia și au trecut mai ușor peste greutățile vieții. La vârsta de 17 ani însă, Florin a luat decizia de-a părăsi sistemul de protecție, în favoarea propriului drum. De atunci, băieții n-au mai păstrat legătura.
Zilele trecute însă, în curtea Centrului de Îngrijire și Asistență „Pinochio” a parcat o mașină din care au coborât doi bărbați. Ca de obicei, Gheorghiță este cel care iese primul pe poartă, pentru că îi plac foarte mult mașinile, dar și pentru că îi place compania altor oameni și este bucuros de orice vizită.
Nu s-a gândit Gheorghiță niciun un moment că bărbații sunt frații săi, iar când a aflat, nu și-a putut stăpâni lacrimile de fericire.
Florin și fratele cel mare au povestit, și-au adus aminte de copilărie și de toate trăirile de atunci. Au savurat momentul reîntâlnirii, și-au făcut promisiuni și au stabilit o nouă întâlnire. Florin i-a spus că a lucrat peste hotare, că și-a întemeiat propria familie, iar acum este tată. Gheorghiță a fost încântat să vadă imaginile cu nepoții lui, iar la finalul întâlnirii fratele cel mare i-a dăruit ceasul, spunându-i că nu va mai lăsa timpul să treacă atât de mult până la următoarea reîntâlnire”, spun reprezentanții Asociației ASSOC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.