În Baia Sprie, intersecțiile vor fi semaforizate

0
15

Vești bune pentru participanții la trafic, pietoni și șoferi deopotrivă. Au început lucrările de semaforizare în Baia Sprie, cerute de cetățeni în nenumărate rânduri, anunță autoritatea locală.
Execuția cuprinde semaforizarea a 4 treceri de pietoni pe strada Gutinului și str. Câmpului: Lidl, Catena, MRV și Biserica de lemn. În acest scop s-a întocmit o documentație de proiectare și s-au obținut avize și acord de la IPJ MM și autorizație de amplasare din partea CNAIR prin DRDP Cluj. Astfel, se vor instala pentru vehicule, atât corpuri terestre, clasice, cât și suspendate, pe fiecare sens de mers, iar pentru pietoni se vor monta corpuri terestre cu numărătoare de timp de așteptare/traversare, pentru activarea acestora montându-se pe fiecare stâlp câte un buton pietonal. Corpurile vor fi fixate pe stâlpi noi. Motivația este dată de faptul că zona aceasta este frecvent traversată de pietoni, de cele mai multe ori haotic, aici îngreunându-se traficul auto din cauza multitudinii de frânări și accelerări pentru cedarea priorității pietonilor.
„Consider că prin semaforizare vor avea de câștigat cu toții: șoferii, pietonii, dar mai ales copiii care vor circula în siguranță, iar sincronizarea celor 4 treceri va crea fluență pentru mașini. Astfel, locatarii din zonă vor avea mai puțin zgomot și noxe, eliminându-se frânările bruște. Lucrarea se va realiza în aproximativ o lună, după care vor fi probe și finalizarea ei”, a declarat Sebastian Alin Bîrda, primarul din Baia Sprie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.