În Baia Mare • Discuții cu germanii despre posibile colaborări în implementarea proiectelor

0
0

Primăria Baia Mare își pune speranțele în germani. Asta pentru posibile colaborări viitoare în implementarea unor proiecte importante pentru comunitatea băimăreană.
Zilele trecute, la Primăria Baia Mare au fost prezenți directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, Sebastian Metz, respectiv Dr. Ilinca Pandele, membră în Consiliul Director. Cu această ocazie, a fost organizată o sesiune de discuții aplicate pe teme de interes local, în special despre oportunități de colaborare. „Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane în România și are ca scop principal susținerea și promovarea relațiilor economice între România și Germania, contribuind în mod esențial la îmbunătățirea și dezvoltarea mediului investițional din România. După cum bine știm, economia germană este un exemplu de seriozitate și sustenabilitate la nivel mondial. Le-am prezentat parteneriatele pe care le avem deja cu mai multe state importante, și aici vorbim despre țări arabe, asiatice și din multe alte zone ale lumii. Dovadă a acestui fapt îl reprezintă inclusiv delegația de ambasadori ale statelor membre ale Ligii Arabe, pe care am avut bucuria să o găzduim în Baia Mare în urmă cu puțin timp”, a precizat Doru Dăncuș, primarul din Baia Mare.

Proiecte de peste un miliard și jumătate de lei, creionate pentru Baia Mare

Municipiul Baia Mare are un portofoliu de proiecte în valoare de peste 1,5 miliarde de lei, pentru care primăria intenționează să acceseze fonduri europene și să le realizeze în cel mai scurt timp. Totuși, cofinanțările pe care ar trebui să le suporte de la bugetul local însumează aproximativ 450 de milioane. Este o sumă enormă, pentru care autoritatea locală caută soluții să o obțină, însă nu e o muncă ușoară. Există mai multe variante de a realiza aceste obiective de investiții, iar una dintre acestea o reprezintă și parteneriatele public-private. Primăria spune că are câteva proiecte care ar putea fi generatoare de venituri, atât pentru ea, ca autoritate locală, cât și pentru posibilii parteneri cu care ar fi dispusă să le realizeze. Spre exemplu, aici intră cele care nu pot fi finanțate prin fonduri europene, cum ar fi parcările subterane și supraterane, investiții care ar contribui la creșterea calității vieții în orașul nostru, însă pentru care nu dispune de fonduri. Asta deoarece prioritatea actuală este alocarea de bani pentru proiectele la care există deja finanțare, cum ar fi aquapark-ul, reabilitarea și modernizarea bulevardelor, a străzilor, a piețelor publice sau altele. Toate aceste lucruri au fost discutate cu reprezentanții Camerei Româno-Germane, ei arătându-și deschiderea pentru aceste subiecte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.