Percheziții în Maramureș la persoane cercetate pentru evaziune fiscală

0
32

În cadrul acțiunii JUPITER, miercuri, 23 octombrie, polițiștii maramureșeni, sub coordonarea unui procuror, au pus în aplicare 18 mandate de percheziții domiciliare, în județul nostru.

Activitățile sunt efectuate în cadrul unor dosare de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul să­vâr­șirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Acțiunea a urmărit documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor și indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deți­nute ilegal.
Concomitent, pentru impunerea respectării normelor legale și verificarea persoanelor suspecte sau monitorizate, s-a acționat pe raza municipiului Baia Mare, în sistem integrat, în cadrul unor activități în care sunt angrenați polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, criminaliști, specialiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cei ai Grupei Canine și specialiști din cadrul ANAF.

202 autovehicule și 228 de persoane verificate de polițiști

Concomitent cu desfășurarea unor percheziții domiciliare pe raza județului Maramureș, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Maramureș, au fost desfășurate ample acțiuni pro-active, în sistem integrat, pentru asigurarea tuturor măsurilor eficiente în vederea menținerii unui climat de ordine și pentru verificarea respectării legislației în vigoare.
Operațiunile au fost desfășurate pe mai multe paliere, scopul fiind unul preventiv, însă polițiștii au luat măsuri legale în situația în care au constatat abateri de la legislația în vigoare.
Au fost oprite pentru verificări 202 autovehicule și au fost verificate 228 persoane. Totodată, au fost efectuate verificări în cazul vehiculelor care efectuau transporturi de materiale lemnoase. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.