Academia de Șah Maramureș, numeroase premii la ChessMania

0
12

A doua ediție a Cupei ChessMania, eveniment derulat sub egida Academiei de Șah Maramureș, a reunit la Eurohotel Baia Mare patru întreceri: concursul de șah clasic cu 67 de concurenți din trei țări; întrecerea de blitz cu trei Mari Maeștri (GM), un Maestru Internațional (IM) și un Maestru FIDE (FM) printre participanți; competiția pentru nelegitimați U6 cu 17 copii la start și cea pentru nelegitimați U14 cu 27 de competitori. Sportivii de la Academia de Șah au concurat și ei, cucerind numeroase premii.
Cea mai spectaculoasă, previzibil, a fost proba de blitz. “A fost savurată de toți cei prezenți, găsirea soluțiilor sub presiunea timpului, răsturnările frecvente de situație oferind suspans și dramatism. Cele mai înalte două trepte ale podiumului în clasamentul general au fost ocupate de antrenorii Academiei de Șah Maramureș, GM Gergely Szabo și IM Cătălin Ardelean”, informează organizatorii. Sara Maria Șunea a câștigat locul I la feminin.
Ziua de sâmbătă, 19 octombrie, a fost dedicată celor două secțiuni ale copiilor nelegitimați. “Emoțiile debutului pentru mulți dintre ei (dar mai ales pentru părinți) s-au împletit cu bucuria de a fi între alți copii și de a practica un joc recent descoperit. Evident că la astfel de acțiuni pentru nelegitimați, clasamentele au un rol secundar, doza de pasiune pentru șah dobândită este mai importantă”, precizează reprezentanții Academiei de Șah Maramureș.
La sfârșitul celor șapte runde, la categoria nelegitimaților sub 14 ani, în clasamentul general, Toma Păunescu a luat locul II. Toma a fost, în schimb, pe locul I în grupa băieților de 8 ani. Dominic Stejeran a câștigat bronzul grupei sub 6 ani.
Evenimentul principal, concursul de șah clasic, a beneficiat de un plus de anvergură grație participării a doi GM, Andrei Istrățescu (Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare) și Vladimir Okhotnik, precum și a MF Alexandru Stanciu (LPS Satu Mare).
“Andrei impresionează prin palmaresul lui bogat, de la titlul de campion european de cadeți, cu un Elo maxim de 2677, dublu campion național al României, dar și o victorie de prestigiu contra fostului campion mondial, Anatoly Karpov. Vladimir Okhotnik se poate mândri cu două titluri de campion mondial la veterani (+50 și +65 de ani), însă este apreciat peste tot pentru combativitatea sa, excelentele cărți șahiste publicate, corectitudinea și pasiunea nețărmuită pentru acest sport”, au mai transmis cei de la Academia de Șah Maramureș.
La feminin, Sara Șunea a câștigat locul I, Maia-Rut Moldovan s-a clasat pe locul II. La categoria Elo 1801-1900, Andrei-Cătălin Năsui a obținut locul I, fiind urmat pe II de Marian-Gabriel Mureșan. Pe locul I la categoria Elo 1601-1700 s-a situat Mark-Daniel Banc. Rareș Foral a cucerit locul II la categoria Elo 1402-1500, bronzul revenindu-i lui Viktor Szabo. La categoria Elo 0-1401, Ștefan Grigorescu a câștigat locul I, pe II s-a clasat Eduard Emanuel Tîrnovan.
În clasamentele pe categorii de vârstă, Ștefan Grigorescu a câștigat locul I la U8, acolo unde Rareș Foral s-a clasat pe II, iar Viktor Szabo pe III. La categoria F8, Tanya Lazar a obținut poziția secundă, bronzul fiind adjudecat de Sofia-Ayana Vălean. La categoria U10, pe prima treaptă a podiumului a urcat Alexandru-Daniel Pașca, Cătălin-Mihai Șuteu a obținut locul II, iar pe poziția a treia s-a aflat Răzvan Bercu. Pe podiumul F12, de la Academia de Șah Maramureș a urcat Sara Maria Șunea pe locul I. Andrei-Cătălin Năsui a câștigat categoria U14, locul II revenindu-i lui Marian-Gabriel Mureșan. Maia-Rut Moldovan a câștigat categoria F14.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.