Copiii Centrului de Zi din Sighet au studiat Piramida Alimentară

0
16

Copiii din cadrul Centrului de Zi Sighetu Marmației au marcat Ziua Mondială a Alimentației printr-o activitate în care au aflat mai multe despre importanța unei diete sănătoase. S-a discutat și despre siguranța alimentelor și despre cât este de important să fim informați vizavi de ingredientele din farfurie.
”Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Alimentației este: „O alimentație sigură astăzi pentru un viitor sănătos”, subliniind importanța unei acțiuni globale pentru a asigura accesul tuturor la alimente diversificate, nutritive și sigure. La Centrul de Zi Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, copiii au învățat despre Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și despre alertele legate de siguranța alimentelor. Astfel, aceștia au aflat cât de important este să fim informați și protejați ca și consumatori.
În prezent, peste 2,8 miliarde de oameni nu își permit o dietă sănătoasă. Dietele nesănătoase duc la malnutriție, deficiențe de micronutrienți și chiar obezitate. Persoanele vulnerabile sunt adesea forțate să se bazeze pe alimente ieftine și nesănătoase, ceea ce afectează sănătatea și bunăstarea lor. Copiii au studiat și Piramida Alimentară, un ghid esențial pentru a înțelege ce alimente trebuie să consumăm pentru a rămâne sănătoși”, au declarat reprezentanții DGASPC Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.