Lucrările hidrotehnice din Maramureş au condus la creşterea gradului de siguranţă a gospodăriilor

0
24

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a realizat în acest an mai multe tipuri de lucrări hidrotehnice pe apele din judeţ, care au avut scop de a creşte gradul de siguranţă al gospodăriilor.

Astfel, lucrările de decolmatare şi recalibrare executate pe râurile Mara, Valea Stejarului, Cavnic și Bloaja au condus la eliminarea blocajelor din albie şi mărirea secţiunii de scurgere a apei, cu efect deosebit la ape mari, fapt ce conduce însă la mărirea gradului de siguranţă a gospodăriilor, obiectivelor şi drumurilor din zonă. Aceste lucrări au fost realizate în baza unor protocoale încheiate cu autoritățile publice locale din Vadu Izei și Copalnic Mă­năș­tur.
De asemenea, în acest an, au fost predate Consiliului Județean hărțile de hazard și de risc la inundații actualizate în cadrul ciclului II de implementare a Directivei europene privind evaluarea și gestionarea riscului la inundații.
Din totalul celor 76 UAT-uri existente în județ, în 45 de PUG-uri nu au fost integrate hărțile de hazard și risc la inundații.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.