Femeile din categoriile vulnerabile, învățate să se autoexamineze

0
29

Luna octombrie este dedicată conștientizării cu privire la cancerul de sân și, în acest context, Direcția de Asistență Socială Baia Mare organizează acțiuni în rândul femeilor din categoriile vulnerabile, pentru a le învăța să se autoexamineze singure.
Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, se derulează sub sloganul ”Depistează. Tratează. Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”.
Asistenții medicali co­munitari și mediatorii sanitari din cadrul Serviciului Logistică Medicală Comunitară organizează și susțin în această lună campania „Pentru sănătatea ta”, în comunitățile vulnerabile din Baia Mare.
Prevenția fiind salvatoare de vieți în lupta cu cancerul de sân, participantele la aceste campanii sunt învățate fiecare în parte, la domiciliul propriu, tehnicile autoexaminării zonei sânilor, primesc materiale informative legate de autoexaminarea sânilor, dar și informații privind modul în care pot fi depistați eventualii noduli.
”În ultimii ani, cancerul de sân a devenit o boală tratabilă și chiar curabilă, în măsura în care acesta este depistat la timp. Pentru a ajunge la această țintă, este foarte important efortul de educare în privința depistării precoce, pentru toate femeile. În plus, prin materialele educaționale despre autopalpare, vrem să ajutăm femeile să înțeleagă că prevenția în cancerul de sân începe cu fiecare dintre noi” – precizează reprezentanții DAS Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.