Peste 100 de persoane selectate în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă

0
89

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat, în 11 octombrie, la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” din Baia Mare, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți.
Pentru această ediție, AJOFM Maramureș a contactat peste 150 de agenți economici, dintre care 21 au răspuns invitației, oferind persoanelor interesate un total de 311 locuri de muncă. Dintre acestea, 283 de locuri au fost destinate persoanelor fără studii superioare, iar 28 de locuri au fost pentru cei cu studii superioare.
La ediția din acest an, au participat 257 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 116 absolvenți, care au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă. Astfel, angajatorii au selectat 104 persoane în vederea angajării, din care 31 au primit repartiții și urmează să se angajeze. Din cei 31 de absolvenți angajați, 2 au studii superioare și au fost angajați pe posturile de asistent manager și contabil. Celelalte 29 de persoane fără studii superioare au fost angajate în diverse meserii, printre care: sudor, mecanic, lucrător comercial, confecționer, asistent medical, funcționar administrativ, ospătar, agent vânzări, muncitor necalificat la montare și asamblare. Persoanele selectate pentru angajare în ziua bursei, vor fi monitorizate de AJOFM Maramureș pe parcursul unei luni, conform procedurii. La finalul acestei perioade, serviciul de mediere al agenției va evalua statutul lor pe piața muncii pentru a stabili dacă au fost angajate sau au rămas persoane inactive.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.