Dezvăluiri din dosarul DNA în care erau anchetate fostele șefe ale CAS Maramureș

0
1156

Hotnews a consultat datele din dosarul DNA și a prezentat modul de operare al celor directoare de la CAS Maramureș, Carmen Prodan – directorul instituției și Camelia Stretea – director Relații Contractuale. Potrivit sursei citate, cele două nu cereau mită, însă nu refuzau “atențiile” primite din partea furnizorilor medicali. Atențiile erau sub formă de cadouri alcătuite din bijuterii, băuturi alcoolice sau diverse alimente, dar și din bani.
„De regulă, mita era dată la dublu, atât pentru ea, cât și pentru directoarea responsabilă cu încheierea contractelor cu furnizorii. „Am desfăcut un pachet. Este o agendă cu 5.000 de pagini”, o anunța soțul pe directoarea CJAS Maramureș pe 28 decembrie 2023, la scurt timp după ce directorul economic al unui centru medical se întâlnise cu el și oferise două cutii: una pentru doamna Prodan, cealaltă pentru doamna Stretea”, arată Hotnews. Agenda cu 5.000 de pagini era de fapt nume de cod pentru suma de 5.000 lei.
În urma perchezițiilor efectuate de polițiști, în cazul Cameliei Stretea, au fost găsite 20 de cutii cu bijuterii, 38 de parfumuri, sigilate și așezate în pungi de cadou, bani, precum și alte bunuri ca de exemplu genți, ceasuri, produse cosmetice, produse alimentare sau băuturi alcoolice.
Dintre cele două, Camelia Stretea și-a recunoscut vinovăția, primind o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare, iar timp de doi ani îi este interzis dreptul de a mai ocupa o funcție publică. Tribunalul Maramureș a validat pedeapsa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.