Oficiali de la nivel central, în vizită de lucru la Locuințele Maxim Protejate de la Groși

0
23

Romi Mihăescu, secretar general în Autoritatea Națională – Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPD) și Monica Violeta Solomie, șef serviciu în cadrul aceleiași instituții, s-au aflat într-o vizită de lucru în Maramureș, la ASSOC, unde au vizitat Locuințele Maxim Protejate de la Groși.

Prezența lor a avut ca scop identificarea bunelor practici implementate de organizația ASSOC, în parteneriat cu DGASPC Maramureș, în Locuințele Maxim Protejate de la Groși, dar și a problemelor întâmpinate în managementul celor patru case.
„A fost o discuție deschisă la care au fost prezenți atât directorul DGAPSC Ma­ramureș, Silviu Nicolae Un­gur, cât și președintele ASSOC, Florian Sălăjeanu, care au coordonat activitatea ce­lor două echipe de proiect care au muncit pentru deschiderea caselor”, arată reprezentanţii Asociației ASSOC.
Concluzia a fost aceea că, „pe parcursul ultimului an, condițiile de viață și abilitățile persoanelor cu dizabilități s-au îmbunătățit vizibil. Pentru cei doi oficiali ai ANPD, exemplul din Maramureș este concludent și de ajutor în elaborarea strategiilor viitoare şi standardelor în domeniu, ambii fiind implicați în procesul de elaborare a politicilor naționale privind activităţi de protecţie şi promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, mai spun cei de la ASSOC.
Rezultate obținute după eforturi susținute
Ei mai relatează că până să se ajungă la rezultatele bune de la Groși s-a depus o muncă susținută, pentru că s-a pornit „de la zero”. „Printr-un parteneriat public-privat, care a presupus o bună colaborare între CJ Maramureș, DGASPC Maramureș și ASSOC, dar și cu finanțare asigurată prin POCU, cu peste un an în urmă s-a finalizat construcția și amenajarea LMP-urilor, iar 40 de adulți cu dizabilități au fost mutați în noile case. Pentru ASSOC a fost o onoare să colaboreze îndeaproape cu autoritățile și să contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități din comunitate. Prezența oficialilor ANPD a confirmat valoarea acestui proiect, iar feedbackul pozitiv primit în urma vizitei demonstrează că eforturile comune ale tuturor partenerilor implicați au condus la crearea unui mediu incluziv și de sprijin pentru beneficiari”, au concluzionat oficialii ASSOC.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.