O punte culturală între Carpați

0
8

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași au organizat expoziția ,,O punte culturală peste Carpați”, un eveniment cultural ce își propune să valorifice lucrări ale celor mai importanți pictori care s-au format și au activat în spiritul Școlii de Pictură de la Baia Mare în perioada antebelică și interbelică.
Vernisajul a avut loc ieri, la Palatul Braunstein din Iași, expoziția fiind curatoriată de Robert Strebeli, manegerul Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”.
Pentru vizitatori, această expoziție oferă oportunitatea unică de a admira aproximativ 80 de lucrări diverse din punct de vedere tematic și tehnic, incluzând peisaje, portrete, autoportrete, scene de gen și naturi statice, realizate în tehnici variate precum: ulei, pastel, guașă, desen, acrilic pe pânză, gravură de șevalet și sculptură.
Până în 27 noiembrie pot fi admirate lucrări semnate de mari artiști, precum: Hollósy Simon, Iványi Grünwald Béla, Thorma János, Réti Ist­ván, Boromisza Tibor, Nagy Oszkár, Jándi Dávid, Kádár Géza, Kiss Károly, Ipolit Strâmbu și mulți alții, care au activat în Baia Mare de-a lungul unui secol de creație artistică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.