Nicoleta Sasu, campioană mondială cu echipa

0
107

• Artur Miklos, medaliat cu bronz
Atleții de la Athletic Târgu Lăpuș au câștigat primele medalii la Campionatul Mondial de alergare montană, categoria Masters, ce a avut loc în perioada 13-15 septembrie în Canfranc (Spania). Nicoleta Sasu a câștigat aurul cu echipa, iar Artur Miklos a cucerit bronz tot cu echipa.
Prima probă la care au participat sportivii de la Athletic Târgu Lăpuș la Campionatul Mondial de alergare montană, categoria Masters, a fost cea de 6,5 km Uphill cu 950 m diferență nivel. Prima probă a adus și primele medalii.
Nicoleta Sasu (F35) s-a clasat pe locul 4 la individual și a devenit campioană mondială cu echipa. Nicoleta a alergat alături de Paula Todoran (Zalău) și Georgeta Romanciuc (Bistrița).
Delia Cupșa (F45) s-a situat pe locul 12 individual și pe poziția 4 cu echipa. A concurat alături de Marinela Szekely (Simeria).
Artur Miklos (M50) a obținut locul 17 individual și bronz cu echipa. Artur a evoluat alături de Marcel Laza (Beiuș) și Cristian Stancu (Oltenița).
”Sunt foarte mulțumit pentru rezultatele frumoase obținute la această probă grea, cele două locuri 4 reprezintă succese la fel de muncite ca și cele două clasări pe podium. Traseul a fost unul foarte tehnic, pe cărări abrupte, în serpentine și numai în urcare, cu ultimii 500 m îna­inte de final foarte greu alergabil. Condițiile me­teo au fost dure, cu 6 grade la start, -3 la sosire și urme de zăpadă care a căzut peste noapte. Dure pentru noi, având în vedere temperaturile mari din țară pe care ne-am antrenat”, a declarat Artur Miklos.
Duminică, atleții din Târgu Lăpuș au concurat în proba de 17 km Trail clasic, cu 1.050 m diferență nivel.
La Campionatul Mondial de la Canfranc au participat peste 1.400 de sportivi din 35 de țări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.