Brian Cristian, deputat USR: „Noua Lege a pensiilor lovește în cei care au contribuit cel mai mult la economia României. Soluțiile USR au fost ignorate”

0
59

Brian Cristian, deputat USR, trage un semnal de alarmă cu privire la efectele devastatoare pe care noua Lege a pensiilor le are asupra românilor care au muncit în condiții grele și au contribuit semnificativ la dezvoltarea economică a țării.
„După ce am avertizat încă de anul trecut că noua Lege a pensiilor va lovi tocmai în cei care au contribuit cel mai mult la economia României, realitatea ne dă dreptate: aproape 800.000 de pensionari care au lucrat în condiții grele vor avea pensii mai mici după recalculare. PSD și PNL au ignorat soluțiile propuse de USR, iar acum încearcă să se scuze”, a declarat Brian Cristian.
Deputatul USR subliniază că românii care au muncit în condiții dificile, precum inginerii, muncitorii în industrii grele, energeticienii, mai exact cei care au contribuit semnificativ la sistemul de pensii, sunt în prezent cei mai afectați de recalcularea pensiilor în urma noii Legi a pensiilor. USR a cerut în mod repetat o sesiune extraordinară, în această vară, pentru inițiativa legislativă care repară nedreptățile din Legea pensiilor, însă atât PSD, cât și PNL au respins de fiecare dată o astfel de procedură.
„PNL, remorca PSD, se arată «nemulțumit». Dacă această nemulțumire este sinceră, îi invităm pe parlamentarii PNL să o demonstreze prin fapte, nu prin vorbe. Să voteze în septembrie proiectul de lege al USR care repară această nedreptate”, a adăugat Brian Cristian.
Proiectul legislativ depus de USR repară nedreptatea făcută românilor care au lucrat peste 20 de ani în condiții grele de muncă – grupa I, grupa II, redenumite drept condiții speciale și condiții deosebite de muncă.
„Noua formulă de calcul îi dezavantajează profund pe cei care au lucrat în condiții deosebite și speciale, iar aceștia vor pierde bani din pensie, chiar și peste 1.700 de lei. Pensiile aflate în plată vor fi înghețate pe o perioadă care nu garantează, însă cei care au muncit din greu se vor bucura, după retragerea din activitate, de ceea ce au contribuit. Afectați, după același model, sunt și cei care lucrează în prezent în condiții deosebite și speciale. Ei nu vor mai beneficia de reducerea vârstei de pensionare și de un mod mai avantajos de calcul pentru pensia încasată”, a concluzionat deputatul Brian Cristian.
Între timp, USR face tot ce îi stă în putință pentru ca pensionarii afectați de „recalcularea” făcută de PSD să-și recapete dreptatea. În acest context, a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru ca noua Lege a pensiilor să țină cont de contributivitatea celor din grupele de muncă.
Biroul de presă al Cabinetului parlamentar Brian Cristian

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.