Cităm din promisiunile Dvs… Gata, v-am votat! Acum treceți la treabă!!!

6
838

2, 3 și! Deschidem lista cu cele ce le aveți de făcut, nu înainte de a felicita câștigătorii și de a-i lăsa pe cei învinși să-și lingă rănile, la o horincă nea­oșă. Stimați câștigători ai alegerilor locale… aveți treabă, nu glumă! Vrem să vă reamintim că o mare parte din infrastructura Maramureșului e încă neterminată și că aveți înainte 4 ani să ne demonstrați că ați meritat votul majorității maramureșenilor!

1. Apa-canalizare

Nu putem să nu ne reamintim de nefericitul proiect SAMTID ADIL, rebotezat, reciclat, care a pierdut finanțarea europeană din cauza tergiversărilor și s-a reînscris la finanțări europene POIM pentru sesiunea nouă. Nu putem să nu vă amintim că sunt comune care s-au trecut în listele dvs. și stau așa de 5-10 ani. Unii s-au reorientat, alții încă așteaptă. Remeți, Coltău etc sunt printre cei ce au avut încredere. Și așteaptă. În ce privește apa, vă reamintim că acumularea Firiza a rămas colmatată, ați avut șansa acum doi ani să-l curățați. La fel, „mai aveți un pic”, știm, din barajul și acumularea Runcu. Le-ar fi vremea, da? Vin ani din ce în ce mai secetoși, vom avea nevoie!

2. Gunoiul

Mai repetăm sau nu e cazul? Maramureșul cară gunoiul în alte județe, spre disperarea plătitorilor de facturi și încântarea celor ce-l transportă pe bani frumoși. Avem un depozit de gunoi (ecologic sau nu), a cărui execuție s-a perpetuat sub patru președinți de Consiliu Județean, (re)vine al cincilea. E aproape gata, l-am revăzut recent, se fac lucrări diverse. Asta una ne-o datorați, în contul facturilor umflate din ultimii ani. Aveți de pornit selectarea și colectarea deșeurilor maramureșene în județ. Pe bani mai puțini. Și de ascuns în joben sau unde, treaba dvs., groapa de gunoi de la Italsofa, e o rușine a Maramureșului și a municipiului.

3. Gazul

S-a făcut pe repede îna­inte magistrala de gaz a Maramureșului istoric, anul trecut. De atunci, nicio localitate de pe ruta aceea n-a „aprins aragazul”, nimeni nu s-a conectat încă. Au bani pentru rețele, orașul Vișeu și comuna Coroieni, cum-necum. Singurii ce se leagă efectiv la gaz, dar de capul lor, sătui de promisiuni, sunt cei din Sarasău. Singurii din Maramureș! Așteaptă la rându-i toată Țara Codrului, încă de pe vremea când era la putere Convenția Democratică… Șase comune cu mii de locuitori încă așteaptă gazul dinspre Ulmeni, există și firma executantă. Doar lucrările nu-s. Încă una de rezolvat!

4. Drumurile

Ar cam fi vremea să ne legați de restul României și de Europa, da? Cum veți fi la putere, aveți de făcut legătura cu Autostrada Transilvania. La fel, cu Satu Mare și Ungaria. Nu ziceți că nu aveți proiecte, știm că le aveți. Vă reamintim că încep să se strice și drumurile existente… DN18 pe Hera și dincolo de Petrova spre Leordina e deja dezastruos. Ați promis o centură a Băii Mari, la fel niște pasarele (nu păsărele). Poate ar fi vremea de mișcat buldozerul de vizavi de Italsofa de pe nisip, imediat se afundă acolo. Păcat de el. Și ați mai promis centuri altor orașe ce se chinuie cu traficul, fie că vorbim de Sighetu Marmației, fie de Vișeu sau Borșa. V-au votat și oamenii de acolo, sunt plătitori de taxe și impozite!!!

5. Parcurile industriale

Le-ați promis, nu vă prefaceți că nu știți ce vorbim. Geme Maramureșul de parcuri industriale schițate, dar nu făcute. De avut încă n-avem niciunul. Ba avem unul ad-hoc, făcut de un primar mult-blamat, pe drumul aeroportului. Dar ați schițat parcuri industriale până-n Bogdan Vodă, le-am notat, le așteptăm. Și bune ar fi chiar populate cu firme și cu activități de producție, să nu devină parcuri-parcuri, cu iarbă și băncuțe. Cum miroase a criză economică și a inflație de 7%, poate vom avea nevoie de locuri de muncă. Nu uitați că s-a votat prin toată Europa când NOI v-am votat pe VOI și că mișcările populiste și naționaliste au câștigat teren mult. Azi mâine ne trimit acasă „diaspora”, ce vă faceți cu ei? Trebuie să le dați locuri de muncă!

6. Turismul

Poate ar fi vremea să faceți turism adevărat. De acela rentabil, cu obiective de văzut, cu cazări, aveți rețeta gata la Vișeu și în Borșa. Nu mai trebuie inventat nimic, doar aplicat. Fără circuite ale bisericilor și Drumuri Maramureșene inutile. Venit, văzut, plăcut, cazat, hrănit bine, plătit bani. Nu e nicio știință, rețeta e veche, ați văzut-o pe banii dvs. prin străinătăți. Cu un drum, poate din zecile de aquaparcuri desenate vor fi șanse să faceți măcar unul. Că maramureșenii tot la Satu Mare, Oradea și Hajdu merg, în ciuda promisiunilor Dvs.
Lăsăm promisiunile gogonate deoparte. Știm, ne-ați fi făcut și parcări de rulote, tuneluri peste Gutâi, ați fi redeschis mineritul, ați fi alimentat tot Maramureșul cu energie fotovoltaică. Da’ mai avem răbdare, le reiterăm la alegerile parlamentare. Până atunci, la treabă, v-am votat!

6 COMENTARII

  1. Ai dreptate, într-o oarecare parte, dar diaspora ” nu va fi trimisa acasa”… ptr ca nu vrem…sa trăim în gunoiul politic și obiectiv ce ai descris. Deci, nu te baza ciobane, nu va bazați iobagikor pe diaspora…
    Nu am votat de 20 de ani și nici nu voi vota vreodată, ptr ca sunteți același sistem PUTRED, de tâmpiți care va săpați groapa unul altuia…
    Culmea, mi-este dor de romanica, dar prefer sa ma reîntorc la pensie, doar în vizita…. de ce ? Ptr ca va e scris în frunte… ” țară de oameni ratați, evitati de sansa binelui…și condamnați la a fi romani….
    Și nu regret și ca nu am votat…și mai știu cel puțin 100 de persoane care nu au votat sa fiți iar..condamnări la MAI RĂU..
    ASA ca fie va tarana ușoară și puneți umărul la bătaie și munciți…iobajilor…

    • La ce atitudine si limbaj aveti, chiar va rog din suflet sa ramaneti acolo. Nici macar in august sa nu veniti sa ne aratati masina, manierele, superioritatea. Poate nici n ar trebui sa va mai simtiti roman, lasati ne iobagi si vedeti-va de fabulosul Occident.

    • te-ai dus pa spania si pa italia sa stergi la cur mosi si babe si acuma ai aere de cosmopolit si bogatas? tot din romanica esti si tu, si ai aceleasi apucaturi de ghiolban. fa tuturor o favoare si stai acolo cu tot neamul tau

  2. Păi acești aleși nu vor face nimic din cele menționate în articol,ei vor avea treabă cu bordurile așa au menționat în promisiunile electorale, și așa vor face ! 😂

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.