Alegeri pașnice la secțiile de votare nr. 19 și 20

0
82

La secțiile de votare nr. 19 și 20 din Baia Mare, votul a decurs în condiții normale, fără incidente, la ora documentării noastre. Oamenii au arătat că vor o schimbare în ceea ce privește municipiul nostru, ca atare secțiile de votare fiind extrem de populate.

Președintele secției de votare nr. 19 din cadrul Școlii ”Nicolae Iorga”, Cornel Cristian Hicea, ne-a spus că la această secție sunt arondate 1050 de persoane cu drept de vot, dintre care, după orele amiezii, votaseră în jur de 260. Ca în majoritatea secțiilor din municipiu și la secția nr. 19 au existat doar două cabine de vot, însă președintele acesteia a solicitat încă una, dar cei din administrația locală nu au dat curs acestei solicitări. Cel puțin până la ora documentării. De asemenea, domnul Cornel Cris­tian Hicea ne-a mai informat că în secția de care răspunde cei care au venit să voteze sunt oameni mai în vârstă, în zona arondată predominând persoanele de vârsta a doua și a treia. Totodată, am aflat că votul decurge normal, nesemnalizându-se niciun fel de incident.
În schimb, la secția de votare nr. 20 de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 au existat cozi pe tot parcursul derulării exercitării votului. Grațiela Carmelita Costin, președinta secției, ne-a precizat că a solicitat încă o cabină de vot, pe lângă cele două deja existente, solicitare care i-a fost îndeplinită, însă și în aceste circumstanțe oamenii continuă să vină în număr mare și să formeze cozi, dar fără a se pierde mult timp, procesul de votare fiind totuși destul de eficient. La această secție sunt arondate 1462 de persoane cu drept de vot, iar până în jurul amiezii și-au exercitat dreptul de vot puțin peste 100 de persoane. Președinta secției ne-a dezvăluit și care sunt categoriile de vârstă care aleg să voteze. ”Până acum au venit să-și exercite dreptul de vot persoane de la 45, 50 de ani în sus, tineretul mai puțin. Tineretul va veni mai târziu, după orele 15, 16, chiar după ora 18 (n.r. – ieri)”, ne-a precizat Grațiela Carmelita Costin, președinta secției de votare nr. 20.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.