Studenți, în practică la Biblioteca Muzeului Judeţean de Istorie

0
47

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș este singura instituţie de cultură din Baia Mare care oferă celor interesaţi posibilitatea de a cerceta şi de a studia trecutul istoric al județului Maramureș. Biblioteca are un regim special: cărţile şi revistele de specialitate pot fi consultate într-o atmosferă adecvată, doar la sala de lectură.
„Fondul de carte curentă numără în prezent aproximativ 12.000 de volume, iar fondul de carte veche şi documentară „Gyula Schönherr”, numără circa 9.500 de lucrări de manuscrise și carte veche românească și străină. Aceste fonduri reprezintă o sursă importantă de cercetare și studiere a istoriei locale, mai ales că vorbim despre una dintre cele mai fascinante regiuni istorice ale României”, a declarat Miorița Ștef, bibliotecar.
În acest context, sala de lectură a Bibliotecii Muzeului a găzduit recent un grup de studenți aflați în practică. Este vorba despre Maria-Alexandra Câmpeanu, Roxana-Alina Husti și Paul Șandor, studenți la Facultatea de Istorie și Filosofie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, respectiv Hura Yurii, student la National University of Kyiv-Mohyla Academy din Ucraina. Studenții au fost coordonați de dr. Marius Câmpeanu, muzeograf în cadrul secției de Istorie a Muzeului.
Biblioteca Muzeului rămâne deschisă pe toată perioada vacanței de vară, pentru elevi, studenți și cercetătorii pasionați de istoria județului Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.