Campioana a transferat de la Universitatea Cluj

0
170

Oficialii campioanei României au reușit în această pauză competițională un nou transfer. CSM Știința Baia Mare a reușit să-l aducă sub comanda lui Eugen Apjok pe Robert Hîncu.
Născut la Vaslui pe data de 17 ianuarie 2002, jucătorul care poate evolua atât ca pilier cât și ca flanker a început rugby-ul la vârsta de 14 ani sub bagheta antrenorului Florin Ibănescu, la Clubul Sportiv Școlar Bârlad. După patru ani petrecuți la juniorat – 2016-2020, jucătorul de 185 m și 112 kg a făcut trecerea spre seniorat, la CSȘ Rulmentul Bârlad, club unde a activat un an și jumătate. În urmă cu un an a poposit în capitala Transilvaniei, la CS Universitatea Cluj, club sub culorile căruia a jucat până în această vară.
În cei 7 ani de activitate sportivă, Robert Hîncu a făcut parte din naționalele României Under 17, 18 și 20, fiind antrenat în mare parte de Marius Tincu.
Cele mai importante borne atinse la nivelul acestor reprezentative îl reprezintă participarea la două Turnee Finale de Campionat European (ambele în Portugalia), cu naționala României Un­der 20 de ani.
În urmă cu 4 ani, pe atunci jucător al celor de la CSȘ Bârlad, Robert Hîncu a participat, alături de Toma Mîrzac, la un stagiu intensiv de perfecționare în Noua Zeelandă, la cea mai importantă Academie de Rugby privată, în speță Internațional Rugby Academy of New Zealand, aflată la Wellington. Noua achiziție a zimbrilor a avut privilegiul de a fi prezent în Pacificul de Sud ca urmare a abilită­ților sportive excepționale, a rezultatelor școlare, abilităților de leadership și comportare în societate, respectiv back­ground social, stagiu care s-a încheiat cu un meci între jucătorii Academiei IRANZ și cei ai echipei locale Palmerston North, încheiat cu victoria echipei din care a făcut parte și Robert, scor 26-12.
Pe 30 octombrie 2022, jucătorul de origine moldavă din lotul zimbrilor a evoluat sub comanda lui Marius Tincu pentru Romanian Wolves, într-un meci din Rugby Europe Super Cup, pierdut în deplasare de Lupii București, 5-55, contra celor de la Tel Aviv Heat, prima echipă profesionistă de rugby a Israelului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.