Activități preventive în unități de învățământ

0
66

Jandarmii maramureșeni au continuat se­ria activităților preventiv-educative la Liceul Teoretic “Emil Racoviță”, Liceul cu Program Sportiv Baia Mare și Școala Gimnazială “Gheorghe Lupan” Groși.
Jandarmii le-au vorbit elevilor despre importanța adoptării unor comportamente civice, prosociale, atât în cadrul școlii, cât și în afara acesteia și au subliniat necesitatea manifestării respectului reciproc pentru o conviețuire armonioasă, evitarea actelor de violență și demonstrarea spiritului civic în comunitate.
De asemenea, aceștia au făcut o trecere în revistă a faptelor cu caracter antisocial care se pot produce în școli sau în proximitatea acestora, prezentând totodată și sancțiunile care derivă din producerea lor.
S-au punctat și aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor, vârsta de la care aceștia devin răspunzători pentru faptele lor, precum și sancțiunile ce le pot fi aplicate.
Activitățile au avut rolul de a preveni comportamentele de risc în rândul adolescenților printr-o informare corectă a acestora și prin evidențierea consecințelor negative care pot apărea în cazul producerii unor astfel de comportamente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.