Astăzi, peste 800 de copii și tineri se adună la Șișești

0
457

Întâlnirea Eparhială a Copiilor și Tinerilor (IECT) va reuni astăzi, 20 mai, peste 800 de copii și tineri din Eparhia Greco-Catolică de Maramureș. Tema din acest an este „Ridicându-se Maria s-a dus în grabă” (Luca 1,39), iar activitățile au loc în jurul bisericii greco-catolice din Șișești.
Începând cu ora 8,15, este programată sosirea grupurilor. În intervalul orar 9,15-9,35, va avea loc un program introductiv.
Sosirea Preasfințitului Vasile este programată pentru ora 9,45.
De la ora 10, se va oficia Sfânta Liturghie Arhierească.
Copiii cu vârste între 9 și 12 ani vor avea parte de activități specifice: jocuri în circuit, discuții tematice.
Tinerii între 13 și 16 ani se vor bucura de ateliere interactive, axate pe spiritualitate, liturgico-catehetice, ajutor în situații dificile, montane, expresie artistică și mișcare etc.
Pentru tinerii de 17 ani sunt pregătite două conferințe formative, urmate de dezbateri, pe tematici precum: prietenie și familie, tehnologie și lumea tinerilor, adicții și dependențe.
Potrivit tradiției, spre finalul întâlnirii (ora 17,15), vor fi predate însemnele, moment urmat de mulțumiri și rugăciunea de final.
Evenimentul este organizat de Biroul Pastoral pentru Tineret din cadrul Eparhiei Greco-Catolice a Maramureșului, Parohia Șișești din cadrul Protopopiatul Baia Mare în colaborare cu ASTRU Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.