Evitarea condiţiilor artificiale

0
622
Brutăria-patiseria Panifsig din Sighetu Marmaţiei

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale lansează o dezbatere publică, pînă la data de 22 ianuarie 2016, privind îmbunătăţirea şi completarea Ghidului de prevenire a neregulilor privind crearea de condiţii artificiale pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Acest Ghid este deja publicat pe pagina de internet oficială a Agenţiei – www.afir.info, domeniul Informaţii utile, secţiunea Proceduri de lucru.
AFIR furnizează solicitanţilor şi beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR un suport informativ complex, pentru întreprinderea măsurilor şi acţiunilor necesare în vederea prevenirii neregulilor în gestionarea fondurilor europene.
Cei interesaţi să depună proiecte de finanţare sau cei care deja beneficiază de fondurile acordate prin PNDR trebuie să poată găsi informaţii privind definirea condiţiilor artificiale, exemple concrete de nereguli şi recomandări pertinente pentru a evita aceste situaţii.
Precizăm faptul că Ghidul de prevenire a neregulilor scoate în evidenţă indicatori ce pot conduce la crearea de condiţii artificiale, indicatori care la momentul evaluării Cererii de Finanţare se analizează împreună cu toate elementele compenente ale unei Cereri de Finanţare. Astfel, de la caz la caz, unul dintre indicatorii regăsiţi în Ghidul de prevenire a neregulilor poate conduce la crearea de condiţii artificiale sau nu.
Opiniile celor interesaţi pot fi trimise la adresa de e-mail: relaţii.publice@afir.info pînă în data de 22 ianuarie 2015.

AFIR se întîlneşte cu consultanţii

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) organizează în perioada 12-14 ianuarie 2016 dezbateri publice pentru a identifica soluţii de adaptare şi simplificare a cadrului normativ privind accesarea fondurilor europene şi implementarea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Invitaţi: reprezentanţi ai societăţilor de consultanţă, ai patronatelor, asociaţiilor sau federaţiilor de profil, ai instituţiilor financiar-bancare, precum şi lideri de opinie activi din sectoarele specifice tematicilor discutate, beneficiari PNDR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.