Cheile Lăpuşului reprezintă un adevărat rai pentru pasionaţii de munte, drumeții și excursii montane, dar şi pentru cei care practică sporturile extreme.
Situate între localităţile Răzoare şi Remetea Chioarului, Cheile Lăpuşului se întind pe o lungime de 36 km, din care 25 km, între Groape şi Împreunături, este rezervaţie naturală.
Defileul cuprinde sectoare de tip canion, între Vima Mică – Sălniţa sau Butea Râu – La Împreunătură şi are în versanţi custuri stâncoase: Custura Cetăţelii şi Custura Vimei, are pereţi, pinteni stâncoşi, peşteri şi cascade. Cea mai mare, Cascada Pişătoarea, se află în dreptul localităţii Preluca Veche, prăvălindu-se de pe Piatra Cerbului. Cotul cel mare, Ochiul Gropiţei şi Custura Vimei sunt în apropierea localităţii Vima Mică. Primul traseu marcat spre chei poate fi parcurs de turiști. Se pornește din satul Groape și merge până în Chei. Pe indicator, turiștii au informații legate de durata traseului, obiective turistice și imagini cu atracțiile zonei. Finanțarea marcării celor 7 trasee este suportată de Asociația GeoMMed iar marcarea propriu zisă este opera rangerului Viorel Coroian.