Respect campionilor!

0
524

HCM Minaur Baia Mare – HC Odorhei 24-25 (13-11)

De multă vreme nu am simţit şi trăit o asemenea atmosferă la un meci al Minaurului în polivalenta băimăreană, ca cel care s-a consumat miercuri seara împotriva celor de la HC Odorhei. Nici măcar în sezonul precedent, cînd Minaur şi-a adjudecat titlul şi cupa în faţa celui mai inimos şi cunoscător public de handbal din România.
Probabil în cele mai grele momente din istoria clubului, iubitorii handbalului, cam aproximativ 1.500 de spectatori miercuri seara, au făcut o atmosferă de vis, încurajîndu-şi favoriţii de la primul şi pînă la ultimul fluier al partidei. Iar cînd în polivalenta băimăreană eşti împins de la spate de public, este imposibil să nu joci cu plăcere şi o asemenea determinare cum am văzut-o miercuri seara. Şi băieţii care au intrat în teren la meciul cu Odorhei merită tot respectul tuturor, respect care a venit din partea unui public extraordinar. Şi respectul arătat de spectatori era cît pe aici să fie răsplătit de jucători cu o mare victorie, în condiţiile în care antrenorul Petru Pop a avut la dispoziţie doar şapte jucători de cîmp şi zece pe foaia de joc. Aceştia au făcut un meci mare, au luptat pînă la ultima picătură de energie, impulsionaţi de un public ce şi-a încurajat favoriţii necondiţionat.
Disputa dintre Minaur şi Odorhei începe senzaţional pentru elevii lui Petru Pop şi după 12 minute au avantaj de patru goluri – 6-2. Oaspeţii încearcă să revină în joc şi aleargă serios pentru a se apropia de gazde, iar acest lucru se întîmplă în minutul 20 – 7-6. Jucătorii campioanei nu cedează în niciun moment, au avantaj de două goluri 8-6 (21), dar trupa lui Vlad Caba egalează la 9 şi 10. Campionii realizează că pot obţine un rezultat senzaţional şi nu renunţă în niciun moment la luptă şi la pauză intră cu avantaj de două goluri – 13-11. Tot cu o diferenţă de două goluri avans în favoarea gazdelor debutează şi partea secundă – 15-13. Odorhei realizează că poate pierde trei puncte extrem de importante şi egalează la 15. Campioana se gîndeşte şi ea la cele trei puncte şi jucătorii fantastici din acest meci nu renunţă şi nu renunţă. Disputa devine şi mai echilibrată, ambele formaţii aflîndu-se la conducere. Finalul este extrem de palpitant, jucătorii Minaurului nu mai au energia necesară să tranşeze meciul în favoarea lor şi oaspeţii cîştigă in extremis, un joc pe care probabil că este dinainte adjudecat. În schimb, campionii au oferit o lecţie de caracter şi respect pentru modul cum au evoluat, în ciuda tuturor problemelor financiare cu care se confruntă. Spectatorii au dovedit tuturor cunoscătorilor de handbal din România că în Baia Mare a fost, este şi va fi cea mai frumoasă atmosferă dintr-o sală de sport.
• Sala Polivalentă „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 1.500. • Arbitri: Marius Fîşcu (Timişoara) / Aurel Moldoveanu (Arad). • Aruncări de la 7 m: 6-1 (toate transformate). Minute de eliminare: 8-20 (au primit cartonaş roşu: Ojleski – min. 20, îmbrînceală cu Ivancsik; Şipoş – min. 47, trei eliminări; Ghiţă – min. 60, fault la Karacic). • HCM Minaur Baia Mare: Tatai (10 intervenţii), R. Pop (4 intervenţii), Simulescu – Karacic 11 (6 din 7 m), Buşecan 4, Cristescu 3, Sabou 3, Ivancsik 2, Bera 1, Marta. Antrenor: Petru Pop. • HC Odorhei: Szabo (15 intervenţii), Orban, Jokanovic – Rusia 6, Ghiţă 4, Markez 4 (1 din 7 m), Kuzmanoski 4, Mihalcea 3, Onyejekwe 2, Talas 1, Ojleski 1, Şipoş. Antrenor: Vlad Caba.
HCM Minaur Baia Mare va avea un nou examen dificil în etapa viitoare, cînd se va deplasa la Bucureşti pentru partida cu CSM. Întîlnirea dintre cele două este programată pentru sîmbătă, 12 decembrie, ora 13.45, în direct la Digi Sport.

HANDBALRezultatele etapei 15: CSM Focşani – Dinamo Bucureşti 28-47; CSU Danubius Galaţi – Energia Târgu Jiu 22-28; HC Vaslui – HC Adrian Petrea Reşiţa 28-23; AHC Dunărea Călăraşi – AHC Potaissa Turda 28-28; CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 26-31; Politehnica Timişoara – Steaua Bucureşti 28-26; HCM Minaur Baia Mare – HC Odorhei 24-25.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.