Campioana vine cu lămuriri

0
559

Handbal Club Municipal Baia Mare doreşte să facă anumite precizări legate de cei trei jucători care au plecat în această toamnă din tabăra campioanei României – Ionuţ Ramba, Cristian Ghiţă şi Inal Aflitulin – şi de motivele care au stat la baza acestor despărţiri. Dacă în cazul lui Ramba era stipulat în contract că acesta se poate transfera la un club din străinătate dacă îi este plătită grila, iar contractul cu Ghiţă a fost reziliat cu acordul părţilor, situaţia este ceva mai delicată în ceea ce-l priveşte pe Aflitulin.
La finalul lunii octombrie, Ionuţ Ramba a părăsit HCM Baia Mare, interul stînga optînd pentru un contract în Germania, cu TBV Lemgo, din Bundesliga. Ramba şi-a pus semnătura pe un contract cu campioana României în vara acestui an, venind în Baia Mare de la HC Odorhei. La acel moment, clubul băimărean a acceptat o clauză prin care jucătorul se poate transfera la orice echipă din străinătate în momentul în care îi este plătită grila, ceea ce s-a întîmplat.
La serviciile interului dreapta Cristian Ghiţă s-a renunţat, contractul acestuia cu clubul băimărean fiind reziliat pe cale amiabilă. Astfel, jucătorul a devenit liber de contract de la data de 1 noiembrie, semnînd ulterior o înţelegere cu HC Odorhei. Cristian Ghiţă a ajuns la campioana României în vara acestui an, venind în Baia Mare de la echipa de primă ligă franceză Selestat.
Inal Aflitulin a semnat un contract cu campioana României în vara acestui an, venind în Baia Mare de la HC Motor Zaporozhye. Înţelegerea dintre rus şi HCM Baia Mare este valabilă pînă în 30 iunie 2016. Dreptul de transfer al centrului a fost acordat de către Federaţia Europeană de Handbal, fără ca aceasta să solicite un punct de vedere din partea clubului băimărean sau a Federaţiei Române de Handbal cu privire la situaţia jucătorului. În consecinţă, HCM Baia Mare a depus un memoriu la forul continental prin care contestă legitimitatea contractului lui Aflitulin cu Bergischer HC, din Bundesliga, solicitînd anularea transferului şi revenirea jucătorului la HCM Baia Mare. Informaţii furnizate de site-ul campioanei – www.minaur.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.