Elevii din unele școli rurale vor fi relocați în alte unități de învățământ

0
43

Inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prof. Mihai Pop, a făcut în ultimele zile mai multe vizite în școlile rurale pentru a observa direct calitatea actului educațional, prezența elevilor la cursuri și condițiile de studiu oferite copiilor. Inspectorul școlar general spune că a găsit aspecte pozitive, dar sunt și lucruri care trebuie îm­bu­nă­tățite.
De asemenea, „având în vedere efectivele reduse de elevi de la anumite structuri și faptul că distanțele dintre unele localități sunt mici, vom analiza oportunitatea de relocare a elevilor din unele structuri”, a mai anunțat prof. Mihai Pop.
Prima vizită a oficialilor Inspectoratului Școlar Județean Maramureș a fost la structurile unității de învățământ Școala Gimnazială ,,Augustin Buzura” Copalnic-Mănăștur: Școala Gimnazială „Vasile Gheție” Berința, Școala Gimnazială Cărpiniș, Școala Primară Copalnic, Școala Primară Curtuiușu Mic și Școala Gimnazială Preluca Veche. Ulterior, au fost vizitate structurile Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Șișești, respectiv structura Negreia, structura Cetățele și structura Plopiș.
La structura Cetățele, s-a realizat o analiză comparată, împreună cu elevii clasei a VIII-a, a rezultatelor obținute la examenul de Simulare a Evaluării Naționale și notele obținute până în acest moment, la clasă. „S-a constatat un echilibru (aproape de egalitate) între notele de la examen și cele obținute la clasă. La clasa de învățământ primar, prezența a fost de 100 % și am identificat un exemplu de bună practică și profesionalism, elevii fiind împărțiți în două grupe, cu program diferențiat, pentru a compensa astfel faptul că învățarea este în regim simultan. Măsura adoptată în acest caz este lăudabilă”, a punctat inspectorul școlar general.
Prof. Mihai Pop afirmă că a întâlnit „multe exemple pozitive: cadre didactice dedicate, elevi implicați și comunități locale care sprijină școala, spațiile școlare fiind bine dotate, curate și bine organizate. Aceste lucruri ne bucură și ne dau încredere că suntem pe drumul cel bun. Totodată, am identificat și aspecte care trebuie îmbunătățite – fie că vorbim despre infrastructură, resurse educaționale sau desfășurarea activităților educative. Le-am notat cu responsabilitate și am discutat cu directorii unităților de învățământ măsuri precum analizarea calității și intensității activităților educative, discuții aplicate cu cadrele didactice, monitorizarea activităților educative, prin verificarea caietelor de lucru ale elevilor și asistență la ore”. Vizitele vor continua, mai spun cei din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.