Maramureşul, descoperit prin ochii a peste 100 de specialişti din turism

3
152

Săptămâna trecută, Maramureșul a fost redescoperit prin ochii a 100 de invitați speciali, reprezentanți ai agențiilor de turism, tour operatori și jurnaliști de profil, care au luat parte la un eveniment memorabil, organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Timp de cinci zile, participanții au fost ghidați prin cele mai reprezentative obiective turistice ale județului, au simțit farmecul autentic al satului maramureșean prin momente artistice locale și au luat parte la tururi ghidate care au scos în evidență frumusețea, istoria și tradițiile zonei. Astfel, oaspeţii au vizitat Moara lui Mecleş, unde au avut ocazia să-l cunoască pe Dumitru Mecleş, unul dintre maramureşenii care au obținut titlul onorific de Tezaur Uman Viu. Vizita a continuat în atelierul lui Tănase Burnar, un meșteșugar renumit în arta olăritului, urmată de explorarea unor structuri de cazare diverse, atât tradiționale, cât și moderne, care conturează oferta turistică a Maramureșului. De asemenea, specialiştii în turism au ajuns la Telegondola din Borşa, s-au plimbat cu Mocăniţa şi au admirat Mănăstirea Bârsana. La Onceşti, participanții au fost întâmpinați cu zongoră, ceteră, cântec și joc, transformând întâlnirea într-o adevărată sărbătoare a culturii locale.

Pe lista obiectivelor vizitate s-au mai numărat: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației – un loc simbolic al memoriei colective și al istoriei recente a României, ce a oferit o incursiune profundă în trecutul dureros al țării, Cimitirul Vesel din Săpânța, un reper unic în lume, unde umorul și culoarea transformă tradiția într-o expresie vie a spiritului maramureșean, satul Breb, Biserica Sfântul Nicolae din Budești Josani, monument UNESCO și simbol al spiritualității și meșteșugului maramureșean.
În cea de-a cincea zi, evenimentul s-a încheiat în tonuri istorice, cu un tur pietonal prin centrul vechi al municipiului Baia Mare și o prezentare fascinantă a legendelor care dau farmec orașului. „Redescoperă Maramureșul” nu a fost doar un eveniment, „ci o călătorie în sufletul unei regiuni care fascinează prin autenticitate și ospitalitate. Organizarea acestui infotrip a fost esențială pentru promovarea strategică a Maramureșului, iar impactul așteptat este unul semnificativ: atragerea unui număr tot mai mare de turiști români și străini care să descopere autenticitatea, ospitalitatea și bogăția culturală a acestei regiuni unice”, au punctat reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş care a organizat infotripul „Redescoperă Maramureşul” în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

3 COMENTARII

  1. Mda … Citind articolul , m-am simțit ca și turistul Iohannis vizitând statele africane … lipsea doar un brondoș cu un tablou pictat cu mine sărind într-o copcă de gheață( bogăție și noroc ) …
    ,, Specealiștii ,, trebuie să înțeleagă că infrastructura are rol fundamental în turism … adică turiștii străini nu o să vină doar pt. un certificat de ,, somelier ,, în tărie și mâncare …
    No, amu , înțelesu-m-ați ?!

    • corect. Drumuri bune, pensiuni, restaurante, poteci marcate etc. asa se construieste turismul. promovarea acelor lucruri la infinit nu e turism.

  2. usor job. mereu tot aceleasi locatii sunt promovate de care stie toata lumea. nu se dezvolta nimic altceva, nu se promoveaza nimic altceva desi locatiile amintite nu reprezinta nici 5% din judet.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.