Cum arată farfuria ideală, în sezonul rece, pentru copii?

0
10

Obiceiurile alimentare sănătoase trebuie făcute de când copiii sunt mici, motiv pentru care acțiunile organizate de a promova un stil de viață sănătos în școli și grădinițe sunt esențiale. În acest sens, preșcolarii Grădiniței Nr. 25 din Baia Mare au învățat cum arată farfuria ideală în sezonul rece.
”Încă de la vârste fragede, copiii trebuie să ştie ce şi cât să mâncăm. În acest sens, la Grădința Nr. 25 din Baia Mare s-a desfășurat o activitate referitoare la importanța alimentației sănătoase și echilibrate în sezonul rece, ca metodă de creștere a imunității și protejare a organismului împotriva răcelilor de sezon.
22 de preșcolari au fost antrenați de către asistentul medical din cadrul Serviciului Medicină Şcolară și Universitară să alcătuiască cu ajutorul unor imagini o farfurie ideală, conținând alimentele care ar trebui consumate în această perioadă. Totodată, le-au fost prezentate micuţilor beneficiile unei alimentații sănătoase în perioada rece” – au explicat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Baia Mare.
Dacă unele alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, precum fructele sau legumele, consumul altor produse trebuie evitat. În această categorie intră spre exemplu mezelurile, care nu sunt recomandate celor mici.
”Conceptul de farfurie ideală se referă la proporția în care sunt așezate alimentele pentru alcătuirea unei mese. Astfel, recomandările esenţiale sugerate de imaginea farfuriei sunt: ½ din alimente să fie fructe şi legume, ¼ din farfurie să fie cereale integrale și ¼ din farfurie să fie alimente proteice (carne, peşte, ouă, fasole şi mazăre boabe sau sâmburi). Rămâne valabilă regula prin care se va limita consumul de alimente procesate precum mezelurile sau produsele de patiserie cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi” – mai spun responsabilii DAS.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.