InfoCons a realizat un studiu pe pizza capriciosa cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ce se comercializează în restaurante. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în unele cazuri, produsul conținea până la 25 de aditivi alimentari.
Îngrijorător însă este faptul că, în continuare, clienții nu știu ce comandă. Spre exemplu, conținutul de sare sau de zahăr este foarte mare, în unele cazuri. Studiul s-a efectuat pe un număr de 40 de preparate.
“Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea: gramajul pe porție de pizza capriciosa variază între 300 și 1370 de grame; valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 171.88 kcal și 414.86 kcal , media fiind de 225.23 kcal; cantitate de sare raportată la 100 de grame de pizza capriciosa variază între 0.78 grame – 2.7 grame; cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de pizza capriciosa variază între 0.73 grame – 4.78 grame; numărul de aditivi alimentari variază între 6 – 25 , însă media numericului de aditivi alimentari (E-uri) este de 14” – spun reprezentanții InfoCons.
Organizația Mondială a Sănătății recomandată 5 grame/zi de sare și o cantitate de 25 grame/zi de zahăr.