Preparatele medicamentoase pentru copii, salvare pentru mulți părinți

0
41

Farmaciile care au laborator unde pregătesc diverse preparate sunt adesea o „salvare” pentru părinți, mai ales în momentul în care anumite produse lipsesc de pe piață, din diverse motive, sau când copilașii au nevoie de preparate specifice. Și când vine vorba de diverse creme sau unguente, părinții pot găsi variante alternative preparate de farmacii, la un preț mult mai avantajos.
„Executăm preparate medicamentoase pentru copilași cardiaci supuși intervențiilor chirurgicale, diverse creme și unguente, siropuri soluții și supozitoare pentru diverse afecțiuni. Preparăm de asemenea medicație pentru aproape toate afecțiunile ORL, preparate stomatologice (parodontoze, gingivite), răni acute, cronice, afecțiuni dermatologice, ginecologice, urologice și hemoroizi. Avem aparatură pentru copii, pentru a putea prepara forme farmaceutice solide, capsulatoare (pentru copii și pentru adulți); omogenizatoare pentru pulberi, hotă pentru a prepara forme farmaceutice sterile inclusiv picături pentru ochi (colire) care necesită condiții de calitate extrem de riguroase. Tot ceea ce preparăm este documentat cu fișe de lucru din literatura de specialitate, cum ar fi baza de sirop care are studii medicale, dozarea și modul de întrebuințare să fie comod pentru pacienți”, a declarat Anca Zanc, farmacist primar și proprietarul farmaciilor Someșan.
Un alt aspect pozitiv al acestor preparate se referă la faptul că, spre deosebire de alte produse, au un număr foarte mic de conservanți. În plus, acestea se pot dovedi mult mai eficiente și se reduce astfel durata tratamentului.
„Importanta medicamentelor și produselor executate în farmacie are calitatea reducerii la minimum a excipienților și conservanților (care nu se folosesc aproape deloc), substanțe care reduc total alergiile. Astfel cresc tolerabilitatea preparatului și complianța pacientului, crește foarte mult eficiența preparatului și se reduce durata de tratament. În plus concentrația în principii active este mult mai mare. Se pot asocia 2, 3 sau mai multe substanțe medicamentoase cu acțiune dovedită”, a mai explicat Anca Zanc.
Mai precizăm că, pe eticheta acestor preparate apar informații precum: denumirea sa, concentrația, data preparării, data expirării, număr de registru, condiții de depozitare, precum și o serie de atenționări și recomandări, mod de administrare, atenționările: “a nu se lăsa la îndemâna copiilor”, “evitați băuturile alcoolice”; a se administra dependent sau independent de masă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.