O veste bună pentru furnizorii de servicii sociale a fost anunțată de oficialii din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului de Educație și Ocupare și a Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021 – 2027, desfășurat în aceste zile la Iași.
În cadrul reuniunii a fost prezentat pentru aprobare un proiect major pentru sistemul de asistență socială din România. Este vorba despre un apel necompetitiv care va oferi oportunități de finanțare pentru 2.000 de comunități locale în domeniul serviciilor sociale.
„Este încurajator atât pentru instituții și autorități publice, cât și pentru organizațiile neguvernamentale și alți operatori privați care activează în domeniul serviciilor sociale și de ocupare faptul că sunt prevăzute finanțări semnificative în acest sector. Pe de altă parte, se transmite și un mesaj de încredere, acela că în următorii ani domeniul asistenței sociale și cel al educației și ocupării vor cunoaște o consolidare prin proiecte aliniate standardelor și politicilor europene. Serviciile sociale reprezintă un pilon al societății, mai ales pentru persoanele aflate în situații vulnerabile, oferind sprijin concret și șansa la o viață mai demnă. Experiența acumulată cu Asociația ASSOC în evaluarea nevoilor comunităților ne-a arătat cât de important este să avem servicii sociale adaptate realităților din teren, care să răspundă prompt și eficient la problemele oamenilor, fie că vorbim de acces la educație, integrare profesională sau protecție socială” – a declarat Florian Sălăjeanu, președintele Asociației ASSOC, prezent la eveniment.
La reuniune au participat și reprezentați ai Comisiei Europene, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, directori ai Autorității de Management și ai Organismelor Intermediare Regionale, plus membri aleși din partea societății civile (ONG-uri, sindicate, patronate).