Campanie de prevenire a toxiinfecțiilor alimentare în zonele vulnerabile din Baia Mare

0
18

În perioada Sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală crește, specialiștii din cadrul Direcției de Asistență Socială au organizat acțiuni pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare şi a posibilelor infestări cu parazitul Trichinella.

În ultima săptămână, asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari din cadrul Serviciului Logistică Medicală Comunitară au distribuit pliante și au informat populația din zonele marginalizate ale Municipiului Baia Mare, cu scopul de a preveni îmbolnăvirile.
”Discuțiile au fost axate pe regulile care trebuie respectate atunci când sunt sacrificate animale pentru consum în gospodărie, examenul trichineloscopic, în aceste cazuri, fiind efectuat în mod obligatoriu de către proprietarii animalelor, în locațiile stabilite de către autorități. De asemenea, prevenția rămâne cea mai importantă. Prevenția constă în controlul sanitar veterinar al cărnii de porc prin examen trichinoscopic; achiziționarea cărnii de porc numai din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și prevenirea infestării porcilor prin deratizări pentru distrugerea rozătoarelor, respectiv a șobolanilor. Consumatorii pot sesiza și notifica nereguli privind siguranța alimentelor și sănătatea animalelor la numărul de TELL VERDE gratuit 0800800096” – au transmis reprezentanții DAS Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.