Cu toate că Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență beneficiază aproape de toate dotările necesare medicilor pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții, un deziderat al halatelor albe este de a crește confortul micilor pacienți prin climatizarea secției. În special în lunile de vară, cu temperaturi extrem de ridicate, copiii suportă cu greu căldura, iar faptul că secția se află la ultimul etaj al unității medicale nu ajută.
„Avem un proiect la care doamna doctor Florian ține foarte tare și la care și eu țin: este vorba de climatizarea secției de pediatrie. Secția este la etajul XI și de când începe să se încălzească până se răcorește, la pediatrie este foarte, foarte cald, iar copiii tolerează destul de greu temperaturile ridicate. Noi tot ne-am propus, de-a lungul timpului, să încercăm să rezolvăm problema cu instalația de climatizare. Acum avem speranța și promisiunea că se va găsi o soluție să se rezolve și povestea asta. Este un proiect de mare anvergură, extrem de costisitor, pentru că secția este pe un etaj întreg al spitalului și presupune niște modificări de instalații, la alimentarea cu energie electrică. Nu e chiar așa de simplu”, a declarat dr. Lucian Bogdan, directorul medical al spitalului.
Ar fi necesar un aparat de iontoforeză
Referitor la dotarea cu aparatură, în momentul de față ar mai fi necesar un aparat de iontoforeză, care ajută la depistarea unei boli rare, dar foarte grave.
“În acest, moment în secție avem o dotare tehnică destul de bună prin efortul colectivului secției. Întreaga dotare tehnică se datorează colectivului secției, am făcut tot felul de acțiuni, am avut oameni generoși dispuși să ne ajute, a fost și Asociația Prietenii Spitalului. Avem două ecografe, unul vechi și cel nou, ambele au fost donate de asociația Prietenii Spitalului. Ar fi fost normal să vină și din partea spitalului, dar ne-am descurcat. În momentul de față ne-am dori foarte tare un aparat de iontoforeză, care măsoară clorul din transpirație și care ne ridică suspiciunea unei boli genetice, extrem de grave, denumită muscoviscidoză sau fibroză chistică. În rest, din punct de vedere al dotărilor, avem ce ne trebuie: monitoare avem, injectomate avem, poate niște infuzomate nu ar fi rău să mai primim”, mai precizează Lucian Bogdan.