Vicecampioana s-a revanșat în fața campioanei

0
0

SCM USV Timișoara – CSM Știința Baia Mare 13-15 (3-5)
CSM Știința Baia Mare a repurtat prima victorie din acest sezon în confruntările cu SCM USV Timișoara, după ce formația de pe Bega câștigase precedentele trei dueluri. Sâmbătă, la matineu, vicecampioana a dispus de campioană chiar în fieful ei, 13-15 (3-5), și a încheiat Grupa B din Cupa României pe prima poziție, context în care „zimbrii” lui Eugen Apjok vor disputa semifinala pe Arena Zimbrilor.
Duelul dintre cele mai valoroase echipe din campionatul intern la ora actuală a fost pregătit în cele mai mici detalii de cei doi tehnicieni și de aici a reieșit o confruntare extrem de echilibrată, cu puține puncte marcate, numai cu un eseu, restul punctelor fiind confirmate din lovituri de pedeapsă.
Rupanu modifică pentru prima oară tabela în minutul 19, dintr-o lovitură de pedeapsă, iar Popoaia înscrie prin același procedeu în două rânduri în prima parte, în minutele 34 și 41, și CSM Știința merge la cabine în avantaj – 3-5.
Paul Popoaia înscrie a treia lovitură de penalitate pentru băimăreni în debutul părții a doua și „zimbrii” se desprind la șase puncte – 3-9. Primul și unicul eseu al derbyului dintre vest și nord se consumă în minutul 50, autor Mosese, transformat de Rupanu și Timișoara reintră, după ce anterior condusese o singură dată, în avantaj: 10-9. Peste numai șase minute, oaspeții refac diferența în favoarea lor și cum altfel, decât în urma unei penalități marca Popoaia: 10-12. La alte cinci minute, Popoaia iese din nou la rampă și marchează a cincea lovitură de pedeapsă, 10-15. Singura consolare a campioanei rămâne penalitatea reușită de Rupanu în minutul 72 și meciul se încheie cu triumful vicecampioanei, 13-15, care doar din a patra încercare a izbutit să învingă Timișoara în acest sezon.
Victoria de sâmbătă, coroborată cu cea din prima rundă, împotriva Rapidului, o propulsează pe CSM Știința în fruntea Grupei B, poziție care îi va da dreptul să dispute semifinala de Cupa României în fața propriilor suporteri. Adversarul din penultimul act se va numi Dinamo sau Steaua, în funcție de rezultatul derbyului bucureștean din ultima rundă, planificată abia în 30 noiembrie.
• CSM Știința Baia Mare: Scott, Trollip, Dugladze, Ludick, Iancu, Gelashvili, Immelman (C), Bitsadze, Țiglă, Mokhouabane, Kefentse, Fakao­silea, Tomane, Sikuea, Po­poaia. Antrenori: Eugen Apjok și Paul Rusu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.