Recital cameral de excepţie în Sighetu Marmaţiei cu Valentin Şerban şi Mihai Diaconescu

0
0

Rotary Club Sighet invită sighetenii și iubitorii muzicii clasice, duminică, 27 octombrie, de la ora 18:30, la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte Plastice (sala „Monica Chifor”) la un Recital Cameral de excepție, susținut de Valentin Șerban (vioară) și Mihai Diaconescu (pian). În program sunt incluse lucrări de George Enescu, Manuel de Falla, Béla Bartók, Rodion Schedrin, Pablo de Sarasate, Paul Constantinescu. Prețul unui bilet: 35 lei/ persoană.
Valentin ŞERBAN este marele câştigător al Secţiunii Vioară din cadrul Concursului Internaţional George Enescu 2021. Numele lui Valentin Șerban este legat şi de concertele în întuneric „Bach Unseen” și „Concert cu ochii larg închiși”, în colaborare cu artistul vizual Cristina Bobe. În cadrul acestui proiect neconvenţional, violonistul a susţinut câte un recital de 60 de minute în întuneric total, în spații neconvenționale, fiind o experiență inedită pentru public și artist deopotrivă.
Pianistul craiovean Mihai DIACONESCU a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Csíky Boldizsár şi începând cu anul 2014, a studiat la HELSINKI, datorită unei burse Erasmus, finalizând apoi și masterul la Academia „Sibelius” din capitala Finlandei. A debutat pe scena internațională la vârsta de 12 ani, în cadrul unui curs de măiestrie, la München. În decursul carierei sale, Mihai Diaconescu a obținut premii la concursuri importante la nivel internațional: Premiul I la Concursul „Rovered’Oro” (Italia), Premiul I la Concursul „Liszt” (România), precum și alte distincții.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.