Cercetare privind tinerii din mediul rural

0
0

Tinerii din zonele rurale sau izolate se confruntă cu provocări particulare în ceea ce privește participarea, accesul la educație, ocuparea forței de muncă și serviciile pentru tineret, la care se adaugă diferențele digitale și de gen.
Îmbunătățirea condițiilor tinerilor care trăiesc în zonele rurale, permițându-le să își realizeze potențialul, este o prioritate clară a Consiliului Europei, care pregătește o recomandare privind tinerii din zonele rurale.
În acest context, în cadrul Parteneriatului pentru Tineret, Consiliul Europei și Comisia Europeană lucrează la un studiu ce își propune să exploreze modul în care tinerii (18-30 de ani) care trăiesc în zonele rurale au acces la oportunități și să ofere orientări și recomandări clare factorilor de decizie politică cu privire la modul de extindere a acestor oportunități.
Acest studiu prevede o analiză sistematică a situației tinerilor din mediul rural cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, a politicilor relevante și a serviciilor de lucru cu tinerii între anii 2018-2024. În timp ce a doua parte se va concentra pe contextele din Armenia, Estonia, Irlanda, Spania și România, evaluarea perspectivelor tinerilor din mediul rural va include toate statele membre ale Consiliului Europei.
Studiul combină metode calitative și cantitative (sondaj și focus grupuri). Acesta se concentrează pe experiențele și nevoile tinerilor din mediul rural în ceea ce privește educația, ocuparea forței de muncă, participarea, sprijinul social, mobilitățile spațiale și accesul la agrement, cultură și sport.
Sondajul este disponibil în 19 limbi, printre care și limba română.
Termen limită pentru completarea întrebărilor: 31 decembrie 2024.
Accesează și răspunde la sondaj: https:// www.surveymonkey.com/r/9M9YLLM

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.