Băimăreni supăraţi, din cauza schimbării numelui mai multor străzi

0
0

Ieri s-a desfăşurat la Primăria Baia Mare ultima şedinţă ordinară a acestui Consiliu Local. În sală au fost prezenţi şi mai mulţi băimăreni nemulţumiţi de o hotărâre de consiliu luată recent. Mai exact, oamenii au fost supăraţi din cauza modificării denumirii unor străzi.

Primarul Municipiului Baia Mare, Doru Dăncuş, le-a propus consilierilor să-i asculte în deschiderea şedinţei pe cetăţenii supăraţi şi apoi să înceapă efectiv dezbaterea ordinii de zi: „Avem în sală un grup de cetăţeni care s-au înscris la cuvânt. Propun să le permitem să îşi exprime nemulţumirile în faţa consiliului local. Au transmis şi în scris două sesizări legate de o hotărâre de Consiliu Local pe care noi am adoptat-o. Aceasta vizează modificarea unor nume de străzi. Aşa că le oferim cuvântul cetăţenilor care doresc, după care intrăm în ordinea de zi a şedinţei”, a spus Doru Dăncuş.
Băimărenii au semnalat că nu înţeleg utilitatea modificării numelui atribuit străzilor. „Noi, cetăţenii, considerăm total nefavorabil acest proiect, atât din punct de vedere administrativ-financiar, cât şi din punct de vedere al timpului pierdut la care urmează să fim supuşi. Nu înţelegem scopul şi utilitatea pentru comunitate a acestei schimbări, drept pentru care vă solicităm să reanalizaţi acest proiect. Atribuirea acestor noi nume pe străzi pot fi date unor staţii de transport în comun, unor pieţe, spre exemplu, care ar fi mult mai benefice cetăţenilor. Noi v-am ales să ne reprezentaţi. Suntem cei care plătim taxe şi impozite aşa că dorim să ne fie ascultată opinia. În caz contrar vom solicita să ne puneţi la dispoziţie toate documentele care stau la baza acestei hotărâri, în baza cererilor pe care le-am depus, atât la primărie, cât şi la prefectură. Totodată, dorim să ştim dacă a fost publicat proiectul timp de 30 de zile, pentru a putea fi şi noi informaţi. Dorim să vedem şi cele patru avize ale comisiilor de avizare”, a explicat Crina Oşan. „Reprezint locatarii străzii Construcţiei. Pe strada noastră sunt multe persoane în vârstă care au copiii plecaţi în străinătate, aşa că ar fi foarte complicat pentru dânşii să schimbe toate documentele conform cu noua denumire a străzii. Ei au nevoie de asistenţă, fiind persoane bolnave. De asemenea, considerăm că ar trebui să cunoaşteţi problemele reale ale străzii noastre, care sunt legate de asfaltări, apele pluviale care ne inundă în sezonul ploios sau stâlpii de iluminat public care sunt atât de vechi încât cade betonul de pe ei şi reprezintă un adevărat pericol pentru trecători, cablurile de tensiune sunt deteriorate şi apar scântei când suflă vântul. Mai menţionăm şi problema locurilor de parcare. Deci considerăm că acestea sunt problemele reale care ar trebui rezolvate şi nu schimbarea denumirii străzii”, a spus şi Mihai Sabău. Unii aleşi au recunoscut că s-a făcut o greşeală cu acest proiect, însă alţii au fost în continuare de acord cu adoptarea lui. Totuşi, primarul a fost deschis la solicitările nemulţumiţilor şi le-a promis că se va apleca asupra problemei după ce noul legislativ va fi constituit: „Oriunde este loc de mai bine, aşa că promit să rediscutăm această hotărâre de Consiliu Local şi să vedem dacă putem îndrepta şi satisface anumite doleanţe care vin din partea cetăţenilor. Nu pot promite că modificarea se va şi petrece, deoarece hotărârea ar trebui adoptată cu votul majorităţii consilierilor locali, însă viitorul consiliu local nu este încă constituit, aşa că vă rog să aveţi răbdare până ce ne aşezăm în formula de funcţionare a viitorului consiliu local”, a fost concluzia alesului local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.