Percheziții în Maramureș

0
0

Poliţiştii au ridicat echivalentul a peste 200.000 euro

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției, miercuri, 23 octombrie, polițiștii maramureșeni au pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Maramureș, în Baia Mare și Borșa.

Ca urmare a perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, medii de stocare, documente și înscrisuri de natură a proba activitatea infracțională. De asemenea, polițiștii au ridicat diferite sume, în valută și lei, echivalentul a peste 200.000 euro, susceptibili că provin din activități infracționale.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul unor dosare penale privind infracțiuni de evaziune fiscală.
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că, din 2022 și până în prezent, persoanele cercetate ar fi efectuat, prin intermediul a 3 societăți comerciale, importuri de marfă-mobilier din Turcia, Albania și Vietnam, depunând la punctul vamal facturi mult diminuate, în scopul scăderii TVA. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la 1.300.000 lei.
Într-o altă cauză s-a stabilit că, în perioada 2020-2023, mai multe persoane ar fi achiziționat 16.000 de telefoane mobile, din spațiul comunitar și extracomunitar, în calitate de persoane fizice, pe care ulterior le-au comercializat la prețuri subevaluate către o societate controlată de una dintre ele, fiind ulterior comercializate la prețuri mult mai mari. De asemenea, în contabilitatea societății s-ar fi înregistrat facturi fictive, care nu reflectau operațiuni reale.
Concomitent cu perchezițiile, s-au efectuat 3 controale la deținători legali de arme și muniții și au fost verificate 34 de persoane.
Polițiștii au desfășurat și activități pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și pentru abaterile constatate au aplicat 15 sanc­țiuni contravenționale, însumând aprox. 9.000 lei, au reținut 5 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.