Elevii din clasele a treia vor învăța despre alimentația sănătoasă

0
10

Din această lună, toți elevii care au intrat în clasa a III-a vor avea acces la programul educațional „Stil de viață sănătos, o alimentație diversificată și o atitudine eco-responsabilă”, program menit să transmită tinerelor generații principiile unei alimentații sănătoase și gesturi responsabile. Programul, susținut de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu 116.000 euro, vine în sprijinul învățătorilor oferind suport didactic pentru modulul opțional „stil de viață sănătos” inclus în programa școlară.
Programul susținut de Ministerul Educației se va derula în 6.000 de școli primare din România în perioada octombrie 2024 – iunie 2025. Educația pentru un stil de viață sănătos oferă sfaturi concrete despre ce presupune o bucătărie sănătoasă, atât din punct de vedere al alimentelor, cât și al modurilor de preparare. În plus, reprezintă un instrument pedagogic masiv prin care se dobândesc și cunoștințe de geografie, științe ale naturii, francofonie, matematică, cultură, istorie, turism, agricultură durabilă și meserii din industria alimentației și serviciilor Horeca.
Programul educațional va fi completat de o serie de evenimente practice intitulate „Lecțiile Gustului”. Acestea vor avea loc în perioada noiembrie 2024 – mai 2025 în școli din 23 de orașe, inclusiv în Baia Mare. Programul educațional se va încheia pe 18 iunie 2025 în cadrul unei conferințe ce va avea ca temă principală gastronomia durabilă și va aborda subiecte privind coeziunea socială pentru acte educaționale naționale, alimentația durabilă, locală și de sezon, păstrarea identității culinare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.