Cum pot beneficia pacienții de vaccinuri pe bază de prescripție electronică?

0
0

Anumite categorii de populație pot beneficia gratuit de vaccinuri sau pot primi o reducere de 50%, în baza unei prescripții medicale.
Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate vin cu precizări privind persoanele care se pot vaccina gratuit sau cele care vor primi o compensare.
Astfel, spre exemplu, pentru vaccinul antigripal, persoanele între 45 și 65 de ani, fără boli cronice, vor avea parte de o compensare de 50%. Vaccinul este însă gratuit pentru: copiii între 6 luni și 19 ani; femeile gravide; persoanele între 19 și 65 de ani care suferă de diverse afecțiuni cronice, precum boli cardiovasculare, respiratorii sau oncologice; toate persoanele peste 65 de ani.
“De sezon” este acum și vaccinul pneumococic, care este compensat integral pentru: copiii cu vârsta sub 19 ani născuți înainte de 1 octombrie 2017; persoanele între 19 și 65 de ani cu anumite afecțiuni medicale; persoanele peste 65 de ani și personalul medical.
“Prescrierea vaccinurilor se efectuează conform protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Să­nă­tății, de medici de toate specialitățile aflați în contract cu o casă de asigurări de sănătate, în urma consultației sau la externarea din spital, iar prescripția medicală electronică pentru aceste medicamente este valabilă 30 de zile. Administrarea vaccinurilor din sublista E se efectuează de medicii vaccinatori (medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri sau medici din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie) sau de farmaciștii vaccinatori în cazul vaccinului gripal” – spun reprezentanții CNAS.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.