Preistoria vieţii, „o carte de răspândire a ştiinţei”

0
23

În această săptămână, în Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, a avut loc lansarea cărții „Preistoria vieții”, autor Vasile Petrovan, volum apărut la Editura Proema, Baia Mare, 2024.
În calitate de amfitrion și moderator, dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, a adresat un cuvânt de întâmpinare publicului din sală, pe autor numindu-l „un hermeneut al cunoașterii” și menționând faptul că acesta este absolvent al primei promoții a Facultății de Istorie-Geografie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”- filiala Baia Mare.
Despre volumul lansat, dr. Teodor Ardelean a făcut următoarea apreciere: ”este o carte de răspândire a științei, o literaturizare a evoluției științei pe acest coridor caleidoscopic de prezentare a lucrurilor pe înțelesul tuturor”.
Au luat cuvântul despre carte și autor: conf. univ. dr. Grigorie Ștefănescu, biolog – specialist în genetică și evoluționism, prof. de biologie Radu Călăuz, Călin Terțan, regizorul filmului „Moartea: punct sau virgulă?” și poeta Elena Cărăușan.
La finalul evenimentului, autorul a acordat doritorilor din sală autografe pe cărțile cumpărate, iar Bibliotecii Județene i-a donat un exemplar cu dedicație pentru cititori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.